
Klassisk svensk potatissallad med purjolök
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 103

Kcal / portion: 308

GBR (GI) / port: 14
Recept: 1231 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 5%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så kokas potatis > Äts ej
Om potatissallad > Äts ej
Om sallader > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Sofia
Tillagning (35 min )
- Borsta potatisen ren. Koka den i lättsaltat vatten i cirka 15 minuter. Den skall vara genomkokt, men fortfarande fast. Skala och skär i mindre bitar.
- Hacka dragon och persilja. Skölj och skiva purjolök. Rör ihop majonnäs med gräddfil.
- Blanda försiktigt i en skål potatis med purjolök, kapris, dragon och majonnäsfilen. Smaka av med salt och peppar.
- Strö över persilja.
Passar till allehanda mat, och allra bäst till varm eller kall rostbiff. Bra att ha på smörgåsbordet.
Kockens kommentar
Potatissallad tillreds av kokt potatis, helst nykokt och avsvalnad. Det finns två huvudvarianter, dels potatis blandad med vinägrett vilket brukar benämnas "fransk" potatissallad när fransk osötad senap ingår, dels "vanlig" potatissallad där potatisen blandas med gräddfil och/eller majonnäs. Läs mer > Om potatissallad.