
Klassisk fin potatissallad
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 175

Kcal / portion: 439

GBR (GI) / port: 18
Recept: 1756 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 12%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om potatissallad > Äts ej
Om sallater > Äts ej
Vårt Hems Stora Kokbok Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (30 min + 1 tim )
Se ICA:s recept, som är lite annorlunda, klicka på ICA under bilden.
- Koka skalad potatis al dente (med tuggmotstånd) och låt den svalna något. Skär i skivor. Häll på varm buljong eller varmt vatten. Salta och peppra rikligt. Låt stå i 1 timme. Sila sedan bort spadet.
- Majonnäsen spädes ut (blandas) med vinäger och grädde och lite persilja.
- Blanda potatis med majonnäsen. Garnera med hackade rödbetor, persilja och kapris.