
Fransk potatissallad med vinägrett
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 111

Kcal / portion: 259

GBR (GI) / port: 13
Recept: 1035 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 4%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om potatissallad > Äts ej
Om vinägrett, dressing > Äts ej
Om sallader > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (30 min )
- Koka skalad potatis al dente (med tuggmotstånd). Låt svalna något. Skär i skivor.
- Lägg i serveringsskål och slå på vinet. Låt stå i 10-15 minuter.
- Marinad: Vispa samman ingredienserna. Blanda med potatisen.
- Servera: Garnera med hackad körvel och persilja.
Kockens kommentar
Potatissallad tillreds av kokt potatis, helst nykokt och avsvalnad. Det finns två huvudvarianter, dels potatis blandad med vinägrett vilket brukar benämnas "fransk" potatissallad när fransk osötad senap ingår, dels "vanlig" potatissallad där potatisen blandas med gräddfil och/eller majonnäs. Läs mer > Om potatissallad.