Halstrad röding med färskpotatiskompott
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Hotade fiskarter >

 

 

Sås till stekt fisk >

 

 

Så lagas röding >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Halstrad röding med färskpotatiskompott

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 176

Kcal / portion: 728

GBR (GI) / port: 8

Recept: 2913 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 13%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 413 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Hotade fiskarter > Äts ej

Sås till stekt fisk > Äts ej

Så lagas röding > Äts ej

...

Skapat av
Rent-a-Chef

Tillagning (1 tim )

  1. Sätt ugnen på 150ºC.
  2. Skölj och skär vårlök i tunna skivor. Pressa limejuice. Finhacka kapris, gräslök, chili. Putsa och dela rödingen i två bitar per filé.
  3. Tvätta och koka potatis. När det kokat upp, lägg i ägg i exakt 3 minuter. Ta upp och kyl ägget. Låt potatisen koka i ytterligare ca 15 minuter.
  4. Värm (grill-)panna till högsta värme. Gnid in ett tunt lager olja i pannan. Halstra rödingen hårt med skinnsidan nedåt i 30-60 sekunder. Vänd fisken och stek köttsidan på samma sätt.
  5. Lägg fisken på ett ugnssäkert fat och efterstek i ugn i 10-15 minuter.
  6. Sås: Dela och skrapa ur ägget i en bunke. Tillsätt kapris, chili, gräslök och citronjuice. Vispa ned matolja till lagom konstistens. Salta och peppra efter smak.
  7. Häll av vattnet och krossa potatisen grovt med en träslev. Blanda försiktigt i olivolja, limejuice, vårlök och smaka av med salt och peppar.

Kockens kommentar

Det finns olika slags rödingar, i Sverige främst storröding och fjällröding. Läs mer > Klicka på ingrediensen.

Portionsberäkning: En normalportion fisk bör väga 140 gram efter tillagning. Beräkna 150 gram per portion för rå filé utan skinn, 175 gram för rå fisk med skinn och minst 200 gram för rå hel urtagen fisk med huvud.

Meny à la Rent a Chef:

Förrätt: Sparrisduo

Huvudrätt: Halstrad röding

Efterrätt: Chokladkaka

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem