
Sparrisduo med lufttorkad skinka (förrätt)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 70

Kcal / portion: 195

GBR (GI) / port: 0
Recept: 780 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 4%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (45 min )
- Grön sparris: Skölj och skiva grön sparris. Kasta torr nederdel.
- Koka den gröna sparrisen i så lite vatten som möjligt i 10 minuter (bara så att det täcker sparrisen).
- Tillsätt vinäger och mixa noga i mixer eller matberedare. Sila mixen och pressa ut all väska. Häll upp i glas och ställ kallt.
- Vit sparris: Skär bort den torra änden och skala sparrisen noga. Läs mer > Så lagas vit sparris.
- Koka den vita sparrisen i saltat vatten i cirka 5 minuter. Kyl av i kallt vatten. Rulla in den i skinkan.
- Servera: Vispa grädden lätt. Häll grädden försiktigt över sparrissoppan. Vrid ett par varm med svartpepparkvarn över. Toppa med mousserande vin. Lägg sparrisknytet över glaskanten.
Kockens kommentar
Förrätter
- Brödförrätt
- Salladsförrätter ¤
- (Sallad till maten >)
- Gröna förrätter
- Kall förrättssoppa
- Varm förrättssoppa
- Blini-, crepes-, våffelförrätt
- Fiskförrätter
- Förrätt med räkor, kräftor
- Hummerförrätter
- Krabbförrätter
- Förrätt med musslor
- Ostronförrätter ¤
- Övriga skaldjursförrätter
- Köttförrätter
- (Sillrätter >)