Pepparkakor
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Sats: 1

Om kavlade kakor >

 

 

Om glasyr, glasering >

 

 

Glasering bakverk >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Pepparkakor

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 427

Kcal / portion: 3875

GBR (GI) / port: 300

Recept: 3875 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 11%

Kolhydrater: 78%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 907 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om kavlade kakor > Äts ej

Om glasyr, glasering > Äts ej

Glasering bakverk > Äts ej

...

Skapat av
Sofia

Tillagning (1 tim )

  1. Förvärm ugnen på 175°C.
  2. Deg: Använd köpedeg eller tillred egen deg (se recept via länk nedan). Extra tidsåtgång 1+ 8 timmar.
  3. Arbeta degen smidig på mjölat bakbord.
  4. Kavla ut degen tunt (2 mm) och tag med mått ut peppar­kaks­figurer.
  5. Lägg pepparkakorna på smord plåt eller på plåt med bakplåtspapper.
  6. Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter. Tag ut och låt svalna på plåten.
  7. Garnering: Blanda äggvita och florsocker till en fast smet och lägg i en sprits. Spritsa vackra mönster på kalla pepparkakor. Låt stelna.

Kockens kommentar

Tjockare deg kräver lägre värme och längre ugnstid. Pepparkakorna förvaras i burk och håller sig i cirka 2 månader. Pepparkakor av köpedeg blir sällan lika goda som köpepepparkakor, eller pepparkakor av hemlagad deg.

Alternativ

Hemgjord pepparkaksdeg

Kristyr utan äggvita

Kristyr med äggvita

Franska pepparkakor

Pepparnötter

Skånska pepparkakor

Kabelhjärtan

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem