Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 427
            Kcal / portion: 3875
            GBR (GI) / port: 300
Recept: 3875 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 11%
Kolhydrater: 78%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om kavlade kakor > Äts ej
Om glasyr, glasering > Äts ej
Glasering bakverk > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Sofia
Tillagning (1 tim )
- Förvärm ugnen på 175°C.
 - Deg: Använd köpedeg eller tillred egen deg (se recept via länk nedan). Extra tidsåtgång 1+ 8 timmar.
 - Arbeta degen smidig på mjölat bakbord.
 - Kavla ut degen tunt (2 mm) och tag med mått ut pepparkaksfigurer. 
 - Lägg pepparkakorna på smord plåt eller på plåt med bakplåtspapper.
 - Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter. Tag ut och låt svalna på plåten.
 - Garnering: Blanda äggvita och florsocker till en fast smet och lägg i en sprits. Spritsa vackra mönster på kalla pepparkakor. Låt stelna.
 
Kockens kommentar
Tjockare deg kräver lägre värme och längre ugnstid. Pepparkakorna förvaras i burk och håller sig i cirka 2 månader. Pepparkakor av köpedeg blir sällan lika goda som köpepepparkakor, eller pepparkakor av hemlagad deg.
Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
 - Saffransbröd
 - Semlor
 - Mjuka sockerkakor
 - Muffins, cupcakes
 - Kladdkaka, brownies
 - Rulltårtor
 - Kavlade småkakor
 - Pepparkakor
 - Skurna småkakor
 - Rullade, runda småkakor
 - Spritsade kakor, kakkringlor
 - Klickkakor, flarn
 - Formkakor
 - Friterade kakor, bakverk
 - Rån, kex, skorpor
 - Smörkräm till bakverk