Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 427

Kcal / portion: 3875

GBR (GI) / port: 300
Recept: 3875 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 11%
Kolhydrater: 78%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om kavlade kakor > Äts ej
Om glasyr, glasering > Äts ej
Glasering bakverk > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Sofia
Tillagning (1 tim )
- Förvärm ugnen på 175°C.
- Deg: Använd köpedeg eller tillred egen deg (se recept via länk nedan). Extra tidsåtgång 1+ 8 timmar.
- Arbeta degen smidig på mjölat bakbord.
- Kavla ut degen tunt (2 mm) och tag med mått ut pepparkaksfigurer.
- Lägg pepparkakorna på smord plåt eller på plåt med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter. Tag ut och låt svalna på plåten.
- Garnering: Blanda äggvita och florsocker till en fast smet och lägg i en sprits. Spritsa vackra mönster på kalla pepparkakor. Låt stelna.
Kockens kommentar
Tjockare deg kräver lägre värme och längre ugnstid. Pepparkakorna förvaras i burk och håller sig i cirka 2 månader. Pepparkakor av köpedeg blir sällan lika goda som köpepepparkakor, eller pepparkakor av hemlagad deg.
Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
- Saffransbröd
- Semlor
- Mjuka sockerkakor
- Muffins, cupcakes
- Kladdkaka, brownies
- Rulltårtor
- Kavlade småkakor
- Pepparkakor
- Skurna småkakor
- Rullade, runda småkakor
- Spritsade kakor, kakkringlor
- Klickkakor, flarn
- Formkakor
- Friterade kakor, bakverk
- Rån, kex, skorpor
- Smörkräm till bakverk