Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 461
            Kcal / portion: 46
            GBR (GI) / port: 1
Recept: 2303 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 22%
Kolhydrater: 58%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om pepparkakor > Äts ej
Så skållas mandel > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (45 min + 2 tim )
- Mandel: Mandel med skal skållas och skalas (läs mer > Så skållas mandel). Hacka skalad mandel.
 - Deg: Rör samman smör, socker och sirap. Tillsätt mandel och kryddor. Blanda mjöl med bikarbonat och arbeta samman med smörsockret till en homogen deg. Spara lite mjöl till utbakningen.
 - Rulla degen till en eller flera korvar 5 centimeter tjock. Plasta in och lägg i kylen i några timmar, eller över natt.
 - Förvärm ugnen på 175°C.
 - Forma: Skär degrullarna i tunna skivor med vass smal kniv. Ju tunnare desto finare. Degen kan också kavlas ut tunt och skäras i rektanglar eller rutor. Lägg över på ugnsplåt med bakplåtspapper.
 - Grädda mitt i ugnen till fin brun färg i 8-12 minuter beroende på skivornas tjocklek. Akta så att de inte bränns vid. Ta ut och låt kallna på galler eller duk.
 - Förvaras i burk med lock.
 
Kockens kommentar
Fransk pepparkaka är en småkaka med pepparkakssmak. Det är mandlarna som gör den fransk. Läs mer > Om pepparkakor.Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
 - Saffransbröd
 - Semlor
 - Mjuka sockerkakor
 - Muffins, cupcakes
 - Kladdkaka, brownies
 - Rulltårtor
 - Kavlade småkakor
 - Pepparkakor
 - Skurna småkakor
 - Rullade, runda småkakor
 - Spritsade kakor, kakkringlor
 - Klickkakor, flarn
 - Formkakor
 - Friterade kakor, bakverk
 - Rån, kex, skorpor
 - Smörkräm till bakverk