Chokladlöv, med eller utan punsch
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal kakor: 50

Kockskolan:

 

Om kavlade kakor >

 

 

Om småkakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Chokladlöv, med eller utan punsch

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 398

Kcal / portion: 48

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2410 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 16%

Kolhydrater: 55%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 12 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om kavlade kakor > Äts ej

Om småkakor > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (45 min + 1 tim )

  1. Deg: Blanda de torra ingredienserna i bunke. Tillsätt smör, ägg och punsch om så önskas. Arbeta ihop till en smidig deg. Platta ut degklumpen, plasta in och lägg i kyl i 1 timme eller mer, gärna över natt.
  2. Förvärm ugnen på 175-200C.
  3. Forma: Dela degen så att det blir lättare att arbeta (cirka 15 kakor per plåt). Låt en del ligga kvar i kylen. Kavla ut degen tunt på lätt mjölat bakbord eller kavelduk. Stansa ut löv med form (pepparkaksform).
  4. Garnera: Pensla med uppvispad ägg. Garnera med pärlsocker. Lägg på smord bakplåt eller på plåt med bakplåtspapper.
  5. Grädda mitt i ugn 5-8 minuter beroende på degens tjocklek. Låt kallna på plåten.
  6. Förvaras i upp till 3 veckor i burk. 3 månader i frys.

Kockens kommentar

Punsch i degen var vanligt förr. Fettmängden i degen varierar i olika recept, till exempel har receptet på bilden ovan högre mängd. Klicka på Fru Mazarin under bilden för att se hennes recept. Saknas lövform kan julgransform användas vilket brukar ingå i sett pepparkaksformar. Alternativt skärs rektanglar.

Alternativ

Pepparkakor

Chokladpinnar

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem