Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 459
            Kcal / portion: 73
            GBR (GI) / port: 2
Recept: 1816 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 22%
Kolhydrater: 61%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om småkakor > Äts ej
Om skurna kakor > Äts ej
Så bakas mördegskakor > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (20 min )
- Ställ fram smör så att det blir varmt.
 - Sätt ugnen på 175°C.
 - Deg: Blanda samman alla ingredienser. Dela degen i delar. Rulla till längder. Lägg på bakpappersklädd plåt. Platta till längderna. Räffla längderna med en gaffel.
 - Grädda i ugnen i 15-20 minuter.
 - Ta ut ur ugnen. Skär 1 centimeter breda bitar på snedden innan kakorna svalnat.
 
Kockens kommentar
Med rumsvarmt smör blir kakorna lite segare och plattare än med kylskåpskallt smör och kyld deg (läs mer > Om mördeg). Se grundrecept.Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
 - Saffransbröd
 - Semlor
 - Mjuka sockerkakor
 - Muffins, cupcakes
 - Kladdkaka, brownies
 - Rulltårtor
 - Kavlade småkakor
 - Pepparkakor
 - Skurna småkakor
 - Rullade, runda småkakor
 - Spritsade kakor, kakkringlor
 - Klickkakor, flarn
 - Formkakor
 - Friterade kakor, bakverk
 - Rån, kex, skorpor
 - Smörkräm till bakverk