Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 441

Kcal / portion: 66

GBR (GI) / port: 2
Recept: 3310 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 24%
Kolhydrater: 51%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om mördeg > Äts ej
Om kavlade kakor > Äts ej
Om småkakor > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (45 min + 1 tim )
- Deg: Arbetas snabbt samman mjöl med tärnat kallt matfett socker och ägg. För hand eller i maskin. Lägg degen inplastad i kylskåp i minst en ½-timme.
- Förvärm ugnen på 175-200°C.
- Forma: Arbeta i "plåtomgångar" (20/plåt, 300 gram deg). Deg som inte används direkt sparas i kylen. Stansa ut hjärtan med hjärtform. Läggs på smord plåt eller på plåt med bakplåtspapper.
- Garnera: Vispa upp äggvita med gaffel. Blanda socker med kanel. Pensla kakorna med ägg och garnera med kanelsocker.
- Grädda 6-15 minuter beroende på kaksort, degtjocklek och ugnsvärme. Tills ljust gulbruna. Tunna i 200°C cirka 7 minuter.
- Förvaring: I burk med lock några veckor. I frys upp till 3 månader.
Kockens kommentar
Kakorna på bilden tillagat och fotograferat av Elinor, Systrarnas bakblogg. Hennes recept lite annorlunda mot vad som här presenterats. Se hennes recept, klicka på "systrarna" under bilden.
Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
- Saffransbröd
- Semlor
- Mjuka sockerkakor
- Muffins, cupcakes
- Kladdkaka, brownies
- Rulltårtor
- Kavlade småkakor
- Pepparkakor
- Skurna småkakor
- Rullade, runda småkakor
- Spritsade kakor, kakkringlor
- Klickkakor, flarn
- Formkakor
- Friterade kakor, bakverk
- Rån, kex, skorpor
- Smörkräm till bakverk