Kanelhjärtan
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal kakor: 50

Om mördeg >

 

 

Om kavlade kakor >

 

 

Om småkakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kanelhjärtan

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 441

Kcal / portion: 66

GBR (GI) / port: 2

Recept: 3310 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 24%

Kolhydrater: 51%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 15 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om mördeg > Äts ej

Om kavlade kakor > Äts ej

Om småkakor > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (45 min + 1 tim )

  1. Deg: Arbetas snabbt samman mjöl med tärnat kallt matfett socker och ägg. För hand eller i maskin. Lägg degen inplastad i kylskåp i minst en ½-timme.
  2. Förvärm ugnen på 175-200°C.
  3. Forma: Arbeta i "plåtomgångar" (20/plåt, 300 gram deg). Deg som inte används direkt sparas i kylen. Stansa ut hjärtan med hjärtform. Läggs på smord plåt eller på plåt med bakplåtspapper.
  4. Garnera: Vispa upp äggvita med gaffel. Blanda socker med kanel. Pensla kakorna med ägg och garnera med kanelsocker.
  5. Grädda 6-15 minuter beroende på kaksort, degtjocklek och ugnsvärme. Tills ljust gulbruna. Tunna i 200°C cirka 7 minuter.
  6. Förvaring: I burk med lock några veckor. I frys upp till 3 månader.

Kockens kommentar

Kakorna på bilden tillagat och fotograferat av Elinor, Systrarnas bakblogg. Hennes recept lite annorlunda mot vad som här presenterats. Se hennes recept, klicka på "systrarna" under bilden.

Alternativ

Kavlade småkakor grundrecept

Pepparkakor

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem