Kristyr (sockerglasyr) utan äggvita
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 353
            Kcal / portion: 406
            GBR (GI) / port: 59
Recept: 812 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 0%
Fett: 0%
Kolhydrater: 87%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om fondant > Äts ej
Om glasyr, glasering > Äts ej
Glasering bakverk > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning
- Sätt ugnen på 180°C.
 - Blanda ingredienserna till en tjockflytande smet. Värm den tills knappt fingervarmt (35°C). Späd med lite vatten om den är för tjock.
 - Smeta ut glasyren t.ex. på mazariner. 
 - Sätt in bakverket i ugnen i cirka 30 sekunder för att glasyren skall torka och bli glansig.
 
Alternativ
Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
 - Saffransbröd
 - Semlor
 - Mjuka sockerkakor
 - Muffins, cupcakes
 - Kladdkaka, brownies
 - Rulltårtor
 - Kavlade småkakor
 - Pepparkakor
 - Skurna småkakor
 - Rullade, runda småkakor
 - Spritsade kakor, kakkringlor
 - Klickkakor, flarn
 - Formkakor
 - Friterade kakor, bakverk
 - Rån, kex, skorpor
 - Smörkräm till bakverk