
Kristyr (sockerglasyr) utan äggvita
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 353

Kcal / portion: 406

GBR (GI) / port: 59
Recept: 812 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 0%
Fett: 0%
Kolhydrater: 87%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om fondant > Äts ej
Om glasyr, glasering > Äts ej
Glasering bakverk > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning
- Sätt ugnen på 180°C.
- Blanda ingredienserna till en tjockflytande smet. Värm den tills knappt fingervarmt (35°C). Späd med lite vatten om den är för tjock.
- Smeta ut glasyren t.ex. på mazariner.
- Sätt in bakverket i ugnen i cirka 30 sekunder för att glasyren skall torka och bli glansig.
Alternativ
Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
- Saffransbröd
- Semlor
- Mjuka sockerkakor
- Muffins, cupcakes
- Kladdkaka, brownies
- Rulltårtor
- Kavlade småkakor
- Pepparkakor
- Skurna småkakor
- Rullade, runda småkakor
- Spritsade kakor, kakkringlor
- Klickkakor, flarn
- Formkakor
- Friterade kakor, bakverk
- Rån, kex, skorpor
- Smörkräm till bakverk