Kristyr (sockerglasyr) med äggvita
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Sats: 1

Så tillreds kristyr >

 

 

Om glasyr, glasering >

 

 

Glasering bakverk >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kristyr (sockerglasyr) med äggvita

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 360

Kcal / portion: 1232

GBR (GI) / port: 178

Recept: 1232 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 0%

Kolhydrater: 87%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 342 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så tillreds kristyr > Äts ej

Om glasyr, glasering > Äts ej

Glasering bakverk > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (10 min + 3 tim )

  1. Använd helst rumsvarma ägg, ta ut dem ur kylskåpet kvällen före eller några timmar i förväg. Använd helst florsocker utan stärkelse. Gör gärna olika färger i olika bunkar med lite hushållsfärg.  
  2. Separera äggula och äggvita. Vispa äggvitan till lätt skum.
  3. Sikta och rör ner florsocker lite i taget. Tillsätt citronsaft. Fyll på med florsocker till lämplig konsistens liknande mjukglass. Topparna skall stå kvar när den är färdigrörd. Ytan skall snarare vara matt än blötglansig.
  4. Lägg fuktad handduk över bunken om kristyren inte skall användas direkt. Kristyr torkar fort och bildar små klumpar som skapar problem vid spritsning.
  5. Ta fram spritspåse med lämplig tyll (munstycke). Använd olika spritsmunstycken för olika mönster. Fyll påsen med kristyr och spritsa.

Kockens kommentar

Konsistensen på kristyren beror på vad som skall göras. Byggda blommor kräver en kraftig kristyr med mycket socker för att de inte skall falla ihop. Vid spritsning med små munstycken är en lösare kristyr att rekommendera. För hård kristyr löses upp med lite citronjuice. Tillsätt mer florsocker om kristyren är för lös. 1-3 äggvitor vispas för hand. Större mängder kräver maskin. Läs mer > Så lagas kristyr.

Alternativ

Kristyr utan ägg

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem