Fläskfilé Oscar
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Så lagas fläskfilé >

 

 

Sparriskastrull >

 

 

Om chilisåser >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Fläskfilé Oscar

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 139

Kcal / portion: 586

GBR (GI) / port: 7

Recept: 2342 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 8%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 421 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så lagas fläskfilé > Äts ej

Sparriskastrull > Äts ej

Om chilisåser > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (40 min )

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skär fläskfilén i lagom tjocka skivor. Salta och peppra.
  3. Skala och koka potatis (eller råstek).
  4. Hetta upp matfett i en panna och stek köttet på medelhög värme i cirka 2 minuter på var sida.
  5. Lägg över i ugnssäker form och sätt in mitt i ugnen i cirka 5 minuter.
  6. Värm upp sparrisen i kastrull med vatten.
  7. Sås: Smält lite smör i en kastrull på medelvärme. Vispa i mjöl och tillsätt grädde, ketchup och chilisås. Låt det koka upp och tag sedan av kastrullen från plattan. Smaka av med salt och peppar.
  8. Lägg upp. Garnera med några skalade räkor.

Kockens kommentar

Fläskfilé Oscar är en billigare och enklare variant av den klassiska lyxrätten "Kalvfilé Oscar" som innehåller kalvfilé, hummer, tryffel, färsk vit sparris och choronsås. Kokt färsk vit sparris är betydligt godare än burksparrisen. För tillagning se > Så kokas och skalas vit sparris.

Alternativ

Kalvfilé Oscar

Helstekt fläskfilé

Inlindad fläskfilé

Grillad fläskfile

Bankad fläskfilé

Så skalas och kokas vit sparris

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem