Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 139

Kcal / portion: 586

GBR (GI) / port: 7
Recept: 2342 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 8%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så lagas fläskfilé > Äts ej
Sparriskastrull > Äts ej
Om chilisåser > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (40 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Skär fläskfilén i lagom tjocka skivor. Salta och peppra.
- Skala och koka potatis (eller råstek).
- Hetta upp matfett i en panna och stek köttet på medelhög värme i cirka 2 minuter på var sida.
- Lägg över i ugnssäker form och sätt in mitt i ugnen i cirka 5 minuter.
- Värm upp sparrisen i kastrull med vatten.
- Sås: Smält lite smör i en kastrull på medelvärme. Vispa i mjöl och tillsätt grädde, ketchup och chilisås. Låt det koka upp och tag sedan av kastrullen från plattan. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg upp. Garnera med några skalade räkor.
Kockens kommentar
Fläskfilé Oscar är en billigare och enklare variant av den klassiska lyxrätten "Kalvfilé Oscar" som innehåller kalvfilé, hummer, tryffel, färsk vit sparris och choronsås. Kokt färsk vit sparris är betydligt godare än burksparrisen. För tillagning se > Så kokas och skalas vit sparris.
Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
- Fläskstek, karréstek
- Kokt, bräserad fläskfilé
- Pannstekt, wokad fläskfilé
- Fläskfile i ugn
- Fläskkotlett, karrékotlett
- Kassler
- Revbensspjäll i ugn eller kokta
- Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
- Fläsklägg
- Stekt fläskkött
- Grillat skivat fläskkött, korv
- Grillat fläskkött i bit
- Rökt fläskkött
- Kokt korv, korvgryta
- Pannstekt korv
- Ugnstekt korv
- Hemmagjord stoppad korv