Filé Oscar, kalvfilé på kungligt vis
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så lagas vit sparris >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Filé Oscar, kalvfilé på kungligt vis

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 116

Kcal / portion: 473

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1893 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 14%

Fett: 5%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 407 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så lagas vit sparris > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (50 min )

  1. Förberedelse: Laga sås enligt separat recept (länk nedan), alternativt köp färdig sådan. Gröp försiktigt ur köttet ur hummerklorna.
  2. Sparris: Skala sparrisen noga och försiktigt med potatisskalare. Skala inte toppen. Koka sparrisen mjuk men inte slapp (al dente) i lätt saltat vatten i 5-15 minuter beroende på tjocklek. Läs mer > Så lagas sparris.
  3. Choronsås (bearnaise med tomatsmak): Tillaga enligt separat recept (länk nedan).
  4. Kött: Platta ut kalvfiléerna lätt. Blanda mjöl, salt och peppar på en tallrik. Vänd köttet i blandningen. Hetta upp smör i en panna och stek köttet på hög värme cirka 2 minuter på var sida till fin stekyta. Vänd ett par gånger.
  5. Servera: Värm på såsen försiktigt. Lägg upp köttet och lägg 2 stycken sparrisar i mitten. Placera sås till höger om sparrisen och hummerklon till vänster. Toppa sparrisen med hyvlade tryffelskivor (se kommentar).

Kockens kommentar

Denna lyxiga rätt har fått sitt namn och utformning (O & II) efter kung Oskar den andre av Sverige. Första gången rätten serverades var till Oscar II:s ära på Operakällaren i Stockholm 1897. Originalmässigt skall det vara tryffel på toppen, inte rom.

Alternativ

Laga egen choronsås

Fläskfilé Oscar

Choronsås hemlagad

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem