
Helstekt fläskfilé med katrinplommonsås
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 76

Kcal / portion: 278

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1113 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 3%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim 15 min )
- Sätt ugn på 175°C.
- Putsa filén fri från senor. Salta och peppra.
- Tillbehör: Skiva aubergin och lägg i ugnssäker form. Pensla med olja. Sätt i ugn cirka 30 minuter.
- Filé: Hetta upp matfett i panna på medelhög värme. Bryn köttet runt om till fin yta. Efterstek i ugn i 10-15 minuter till innertemperatur cirka 67°C. Tag ut köttet och låt vila i 15 minuter.
- Sås: Skala och kärna ur äpple. Finhacka äpple och katrinplommon. Tillsätt vatten+fond och koka i 10 minuter. Mixa med mixerstav. Sila såsen i ett såll. Späd till önskad tjocklek. Värm upp och smaka av med salt och peppar.
Kockens kommentar
Om auberginen saltas och får vila dras lite av den beska smaken ut. Rödvin ger extra smak till plommonsåsen. Såsen kan också kryddas med ingefärspulver.
Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
- Fläskstek, karréstek
- Kokt, bräserad fläskfilé
- Pannstekt, wokad fläskfilé
- Fläskfile i ugn
- Fläskkotlett, karrékotlett
- Kassler
- Revbensspjäll i ugn eller kokta
- Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
- Fläsklägg
- Stekt fläskkött
- Grillat skivat fläskkött, korv
- Grillat fläskkött i bit
- Rökt fläskkött
- Kokt korv, korvgryta
- Pannstekt korv
- Ugnstekt korv
- Hemmagjord stoppad korv