Helstekt fläskfilé med katrinplommonsås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så lagas fläskfilé >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Helstekt fläskfilé med katrinplommonsås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 76

Kcal / portion: 278

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1113 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 3%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 368 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så lagas fläskfilé > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (1 tim 15 min )

  1. Sätt ugn på 175°C.
  2. Putsa filén fri från senor. Salta och peppra.
  3. Tillbehör: Skiva aubergin och lägg i ugnssäker form. Pensla med olja. Sätt i ugn cirka 30 minuter.
  4. Filé: Hetta upp matfett i panna på medelhög värme. Bryn köttet runt om till fin yta. Efterstek i ugn i 10-15 minuter till innertemperatur cirka 67°C. Tag ut köttet och låt vila i 15 minuter.
  5. Sås: Skala och kärna ur äpple. Finhacka äpple och katrinplommon. Tillsätt vatten+fond och koka i 10 minuter. Mixa med mixerstav. Sila såsen i ett såll. Späd till önskad tjocklek. Värm upp och smaka av med salt och peppar. 

Kockens kommentar

Om auberginen saltas och får vila dras lite av den beska smaken ut. Rödvin ger extra smak till plommonsåsen. Såsen kan också kryddas med ingefärspulver.

Alternativ

Fläskfilé Oscar

Inlindad fläskfilé

Orientalisk fläskfilé

Grillad fläskfilé

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem