
Baconinlindad fläskfilé med svarta bönor och gorgonzola
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 197

Kcal / portion: 811

GBR (GI) / port: 7
Recept: 3244 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 16%
Fett: 11%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 150°C.
- Förbered: Smörj in filén med matolja. Peppra och salta lätt, tänk på att baconet är salt. "Klistra på" baconskivorna runt filén, lägg den ena över den andra om lott och dra lätt åt skivorna så att de sitter fast av sig självt runt filén.
- Stek: Hetta upp en panna utan matfett. Stek filén runt om tills fläsket fått färg.
- Lägg filén i ugnssäker form och sätt in i ugn 30-45 minuter till kärntemperatur 63-70°C. Ta ut och låt köttet vila i 10 minuter.
- Värm upp bönorna i en kastrull.
- Skär upp köttet och servera med bönor och gorgonzola.
Kockens kommentar
Lyxigt kanonenkelt!
Passar till
Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
- Fläskstek, karréstek
- Kokt, bräserad fläskfilé
- Pannstekt, wokad fläskfilé
- Fläskfile i ugn
- Fläskkotlett, karrékotlett
- Kassler
- Revbensspjäll i ugn eller kokta
- Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
- Fläsklägg
- Stekt fläskkött
- Grillat skivat fläskkött, korv
- Grillat fläskkött i bit
- Rökt fläskkött
- Kokt korv, korvgryta
- Pannstekt korv
- Ugnstekt korv
- Hemmagjord stoppad korv