Baconinlindad fläskfilé med svarta bönor och gorgonzola
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så lagas fläskfilé >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Baconinlindad fläskfilé med svarta bönor och gorgonzola

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 197

Kcal / portion: 811

GBR (GI) / port: 7

Recept: 3244 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 16%

Fett: 11%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 411 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så lagas fläskfilé > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (1 tim )

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Förbered: Smörj in filén med matolja. Peppra och salta lätt, tänk på att baconet är salt. "Klistra på" baconskivorna runt filén, lägg den ena över den andra om lott och dra lätt åt skivorna så att de sitter fast av sig självt runt filén.
  3. Stek: Hetta upp en panna utan matfett. Stek filén runt om tills fläsket fått färg.
  4. Lägg filén i ugnssäker form och sätt in i ugn 30-45 minuter till kärntemperatur 63-70°C. Ta ut och låt köttet vila i 10 minuter.
  5. Värm upp bönorna i en kastrull.
  6. Skär upp köttet och servera med bönor och gorgonzola.

Kockens kommentar

Lyxigt kanonenkelt!

Passar till

Skysås

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem