Grillad strömmingssotare med aromsmör
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Landskapsrätter >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Grillad strömmingssotare med aromsmör

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 132

Kcal / portion: 498

GBR (GI) / port: 8

Recept: 1992 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 7%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 378 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Landskapsrätter > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Sätt på utegrill eller ugnsgrill på 250°C. Rensa strömming. Hacka dill.
  2. Aromsmör: Smöret bör vara rumsvarmt. Rör ihop smör med citronjuice och lite salt. Rulla smöret till en stav i aluminiumfolie. Lägg i kylskåp eller frys.
  3. Lägg fisken i en plastpåse. Tillsätt salt och lite matolja. Skaka påsen. Låt helst ligga vila en stund.
  4. Skala och koka potatis i lättsaltat vatten. Mosa. Smaksätt med smör och salt.
  5. Ta ut aromsmör och skiva.
  6. Lägg strömmingen på galler. Lägg på grillen eller sätt in högt upp i ugnen med plåt under. Grilla fisken cirka 5 minuter på var sida tills den blivit brunsvart och fått blåsor. Vänd strömmingen och grilla andra sidan.

Kockens kommentar

Förr i tiden hände det att man anrättade strömmingen direkt på spisen, utan att använda panna. Den blev då bränd och svart, eller snarare sotig. Därav namnet. Sotare har av ICA Buffé utnämnts till Gästrikslands landskapsrätt (läs mer > Landskapsrätter).

Passar till

Potatismos

Aromsmörsalternativ

Alt: Sotare i panna

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem