
Fiskfärs - grundrecept
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 95

Kcal / portion: 226

GBR (GI) / port: 0
Recept: 903 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 17%
Fett: 2%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
Fin fiskfärs: Färsen används till fiskbullar, queneller, fiskpudding, timbal, terrin och fiskpaté.
- Renskuren fisk finmals i matberedare tillsammans med ägg, potatismjöl, salt och mjölk. I kvarn mals fisken flera gånger.
- Smeten bör vara ganska fast till fiskbullar och queneller, men till fiskpudding lite lösare. Tillsätt därför mjölk lite i taget tills lagom konsistens.
Grov fiskfärs till fiskburgare: Renskuren fisk grovmals i matberedare. En gång i kvarn. Tillsätt ägg salt, potatismjöl och mjölk eller vatten. Smeten skall vara ganska fast.
Kockens kommentar
Fet fisk är att föredra, till exempel sill, lax eller makrill. Mager fisk som t.ex. torsk ger grynig konsistens och faller lätt samman. Sej, sill och makrill ger färsen grå färgton. Finskuren purjolök eller gräslök i färsen ger fin smak.
Panad: Färsen kan stabiliseras, få fastare konsistens med inblandning av en bröddeg benämnd panad. Läs mer > Om panad.
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)