
Fiskpaté med räkor
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 81

Kcal / portion: 84

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1002 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 2%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så ugnslagas fisk > Äts ej
Om fiskpaté > Äts ej
Om paté > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (45 min )
- Sätt ugnen på 120ºC.
- Mixa i matberedare fisk, ägg, potatismjöl, mjölk och salt till grov smet. Smeten skall vara ganska lös.
- Pudding: Smörj en brödform. Fyll formen, men inte ända upp. Tryck till med handen och dunka formen i bordet så att fisksmeten packar sig. Jämna till ytan och torka ren kanten.
- Ugn: Sätt in i ugnen i 30-40 minuter. Puddingen är klar när den känns styv rakt igenom med ett lätt tryck med en sked. Den skall ha svällt lite och ha ljusbrun skorpa. Täck med aluminiumfolie om ytan blir för brun innan puddigen är klar.
- Ta ut puddingen. Lossa kanten med kniv och vänd den upp och ner.
- Skala räkor och garnera puddingen med dem.
- Puddingen sparas i kylskåp och kan värmas upp igen eller stekas i skivor.
Kockens kommentar
För att göra en fiskpaté bör fet fisk väljas, till exempel kolja, sej eller makrill. Steks puddingen vid för hög värme blir skorpan brun och innanmätet löst. Puddingen kan även tillagas i vattenbad. Färsen kan ätas kall eller varm och helst nylagad. Skivor kan stekas. Som tillbehör passar stekta eller kokta grönsaker och rotfrukter, samt en vit grundsås med kapris.
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)