
Fisknuggets, friterad panerad fisk
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 292

Kcal / portion: 174

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2083 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 23%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om frityrsmet > Äts ej
Sås till stekt fisk > Äts ej
Näringsberäkna panering Äts ej
...
![]()
Skapat av
Santa Maria
Tillagning (30 min )
- Tartarsås: Grovhacka kapris. Finhacka gräslök. Blanda ingredienserna i en skål. Ställ kallt.
- Förbered: Finkrossa nachochips (eller corn flakes). Blanda mjöl, lökpulver, cayennepeppar och salt i en djup tallrik. Vispa ihop ägg och dijonsenap i en annan djup tallrik. Blanda ströbröd och chipssmulorna i en tredje djup tallrik. Skär fisk i bitar (3x5x2 cm).
- Dubbelpanera: Doppa fiskbitarna i mjölblandningen. Sedan i äggsmeten. Sist i ströbrödsblandningen. Det är viktigt att fisken täcks ordentligt vid varje steg i paneringen. Lägg sedan på en plåt med bakplåtspapper.
- Värm oljan till 180°C. Läs mer > Så friterar man.
- Fritera: Prova att fritera en bit bröd, den får inte bli brun förrän efter ett par minuter. När värmen är bra friteras 3-4 fiskbitar åt gången. Ta upp dem när de är gyllenbruna. Låt fisken rinna av på hushållspapper.
- Lägg upp på varmt fat och servera med tartarsåsen.
Kockens kommentar
Panering som äts: All panering som behövs för att panera äts inte. För att få rättvisande portionsvikt och näringsvärden anges "behovet" med "Äts ej" och konsumtion anges med "Panering som äts". All panering är energirik. En tillagad nugget i receptet med panering och fettupptag väger cirka 60 gram, varav panering 35%. Energimängd 60 Kcal, varav 57% finns i paneringen.Alternativt friteras fisken med frityrsmet i stället för dubbelpanering. Ger vanligtvis lägre energiinnehåll. Läs mer > Näringsberäkna panering.
Normtal nuggets *) | Mjöl g | Ägg g | Bröd g | Fett g | Kcal |
Dubbelpanering | 2,2 | 5,3 | 5,3 | 2,8 | 60 |
Frityrsmet medel | 5,4 | 2,7 | 43 | ||
Pâte ā friresmet | 2,1 | 1,6 |
| 1,1 | 19 |
*) Nuggets: 3x5x2 cm = 62 cm˛. Råvikt färs ca 35 gram/styck.
Nuggets avser egentligen friterad färs, vanligtvis av kyckling. Nuggets (eng. nugget = klump) skapades i mitten av 1900-talet av livsmedlesprofessorn Robert Baker på Cornell University. Han gjorde det möjligt att forma kycklingmassan som man ville. McDonald´s och Kentucky Fried Chicken har gjord produkten berömd som snabbmat. Se recept > Chicken nuggets.
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)