
Foto: Film: GialloZafferano, foccacia al formaggio
Focaccia col formaggio di Recco, flatbröd med färskost som i Recco
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 281

Kcal / portion: 336

GBR (GI) / port: 13
Recept: 2686 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 14%
Kolhydrater: 32%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Vetemjöl 400.0 gram 52%
eller 6.5 dl %
Vatten 2.0 dl 0%
Olivolja 2.0 msk 8%
Salt 1.0 tsk 0%
Fyllning:
Crescenza färskost 400.0 gram 35%
Olivolja 1.0 msk 4%
Salt 0%
Kockskolan:
Så rundrivs deg > Äts ej
Om foccacia > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min + 1 tim 30 min )
Se film, klicka på "GialloZafferano" under bilden ovan. I filmen blandas dubbel sats (2 plåtar).
- Deg: Blanda mjöl, salt, vatten i en bunke eller degblandare. Blanda och knåda väl till en slät, homogen deg. I maskin först 4-5 minuter på lågt varv, sedan 4-5 minuter på högre varvtal. Låt vila under duk i 20 minuter.
- Rundriv: Dela degen i två lika stora bitar per plåt (à 300 gram). Rundriv degen på mjölat bakbord (läs mer > Så rundrivs deg). Täck över och låt vila i kylskåp i 1 timme.
- Förvärm ugnen på 250°C.
- Forma: Ta ut degen och låt den rumstemperera i 10 minuter. Smöra en ugnsplåt med hög kant. Kavla ut en degklump tunt, stor nog att täcka en ugnsplåten inklusive kanten.
- Formaggio: Täck plåten med degen. Klicka ut färskost i högar på degen (~13 st). Stänk lite olivolja över.
- Kavla ut den andra degklumpen som den första och lägg den ovanpå. Riv upp med fingrarna små hål ovanpå osthögarna (se filmen). Stänk lite olivolja över. Blanda lite vatten med olja och salt och pensla degen mellan högarna. Skär bort överflödsdeg runt plåtkanten.
- Grädda i het ugn 7-8 minuter tills degen blivit brunfläckig. Ta ut och skär upp i portionsbitar.
Kockens kommentar
Recco (Lat. Recina, Ricina) är en kommun i storstaden Genua i Italien, känd för sina focaccia col formaggio. Läs mer > Om focaccia.Alternativ
Fler recept inom Vitt matbröd ¤
Liknande recept som Focaccia col formaggio di Recco, flatbröd med färskost som i Recco
-
Poolish, tunn fördeg till brödbak
Tid: 5 tim 30 min (+ 14 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Strudelteig, österikisk fin pajdeg
Tid: 30 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Formbröd - grundrecept
Tid: 45 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Rostbröd, vitt bröd med mjölk och smör
Tid: 45 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Franskbröd, långfranska, formfranska, småfranska - franskt bröd från Wien
Tid: 45 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bergis, barkis - vitt festbröd
Tid: 1 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Challah, vitt judiskt sabbatsbröd
Tid: 1 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Ciabatta på enkelt vis
Tid: 30 min (+ 2 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Ciabatta på vek (lös) vik-stretchad deg
Tid: 1 tim (+ 2 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk ciabatta på vik-stretchad fördeg
Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan