Focaccia col formaggio di Recco, flatbröd med färskost som i Recco

Foto: Film: GialloZafferano, foccacia al formaggio

Focaccia col formaggio di Recco, flatbröd med färskost som i Recco

Lägg till ingredienser

Antal bitar (8/plåt): 8

Vetemjöl

400.0 

gram

eller

6.5 

dl

Vatten

2.0 

dl

Olivolja

2.0 

msk

Salt

1.0 

tsk

 

Fyllning:

 

Crescenza färskost

400.0 

gram

el. annan färskost

 

 

Olivolja

1.0 

msk

Salt

 

 

 

Kockskolan:

 

Så rundrivs deg >

 

 

Om foccacia >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 281

Kcal / portion: 336

GBR (GI) / port: 13

Recept: 2686 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 14%

Kolhydrater: 32%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 120 gram)

Ingredienser

Visa:

Vetemjöl 400.0 gram 52%

eller 6.5 dl %

Vatten 2.0 dl 0%

Olivolja 2.0 msk 8%

Salt 1.0 tsk 0%

 

Fyllning:

Crescenza färskost 400.0 gram 35%

el. annan färskost 0%

Olivolja 1.0 msk 4%

Salt 0%

 

Kockskolan:

Så rundrivs deg > Äts ej

Om foccacia > Äts ej

Tillagning (45 min + 1 tim 30 min )

Se film, klicka på "GialloZafferano" under bilden ovan. I filmen blandas dubbel sats (2 plåtar).

  1. Deg: Blanda mjöl, salt, vatten i en bunke eller degblandare. Blanda och knåda väl till en slät, homogen deg. I maskin först 4-5 minuter på lågt varv, sedan 4-5 minuter på högre varvtal. Låt vila under duk i 20 minuter.
  2. Rundriv: Dela degen i två lika stora bitar per plåt (à 300 gram). Rundriv degen på mjölat bakbord (läs mer > Så rundrivs deg). Täck över och låt vila i kylskåp i 1 timme.
  3. Förvärm ugnen på 250°C.
  4. Forma: Ta ut degen och låt den rumstemperera i 10 minuter. Smöra en ugnsplåt med hög kant. Kavla ut en degklump tunt, stor nog att täcka en ugnsplåten inklusive kanten.
  5. Formaggio: Täck plåten med degen. Klicka ut färskost i högar på degen (~13 st). Stänk lite olivolja över.
  6. Kavla ut den andra degklumpen som den första och lägg den ovanpå. Riv upp med fingrarna små hål ovanpå osthögarna (se filmen). Stänk lite olivolja över. Blanda lite vatten med olja och salt och pensla degen mellan högarna. Skär bort överflödsdeg runt plåtkanten.
  7. Grädda i het ugn 7-8 minuter tills degen blivit brunfläckig. Ta ut och skär upp i portionsbitar.

Kockens kommentar

Recco (Lat. Recina, Ricina) är en kommun i storstaden Genua i Italien, känd för sina focaccia col formaggio. Läs mer > Om focaccia. 

Alternativ

Fugassa Genovese

Focaccia al rosmarino

Fler recept inom Vitt matbröd ¤

Liknande recept som Focaccia col formaggio di Recco, flatbröd med färskost som i Recco