Lägg till ingredienser

Antal kakor: 50

Mördeg:

 

Vetemjöl

4.5 

dl

Smör el. margarin

200.0 

gram

Strösocker

1.0 

dl

el. florsocker

 

 

Äggula

2.0 

styck

 

Garnering:

 

Äggvita

2.0 

styck

Strösocker

1.0 

dl

Kanel mald

1.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Om mördeg >

 

 

Om kavlade kakor >

 

 

Om småkakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 441

Kcal / portion: 66

GBR (GI) / port: 2

Recept: 3310 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 24%

Kolhydrater: 51%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 15 gram)

Ingredienser

Visa:
Mördeg:

Vetemjöl 4.5 dl 29%

Smör el. margarin 200.0 gram 44%

Strösocker 1.0 dl 12%

el. florsocker 0%

Äggula 2.0 styck 3%

 

Garnering:

Äggvita 2.0 styck 1%

Strösocker 1.0 dl 12%

Kanel mald 1.0 msk 0%

 

Kockskolan:

Om mördeg > Äts ej

Om kavlade kakor > Äts ej

Om småkakor > Äts ej

Tillagning (45 min + 1 tim )

  1. Deg: Arbetas snabbt samman mjöl med tärnat kallt matfett socker och ägg. För hand eller i maskin. Lägg degen inplastad i kylskåp i minst en ½-timme.
  2. Förvärm ugnen på 175-200°C.
  3. Forma: Arbeta i "plåtomgångar" (20/plåt, 300 gram deg). Deg som inte används direkt sparas i kylen. Stansa ut hjärtan med hjärtform. Läggs på smord plåt eller på plåt med bakplåtspapper.
  4. Garnera: Vispa upp äggvita med gaffel. Blanda socker med kanel. Pensla kakorna med ägg och garnera med kanelsocker.
  5. Grädda 6-15 minuter beroende på kaksort, degtjocklek och ugnsvärme. Tills ljust gulbruna. Tunna i 200°C cirka 7 minuter.
  6. Förvaring: I burk med lock några veckor. I frys upp till 3 månader.

Kockens kommentar

Kakorna på bilden tillagat och fotograferat av Elinor, Systrarnas bakblogg. Hennes recept lite annorlunda mot vad som här presenterats. Se hennes recept, klicka på "systrarna" under bilden.

Alternativ

Kavlade småkakor grundrecept

Pepparkakor

Fler recept inom Kavlade småkakor

Liknande recept som Kanelhjärtan