Chokladsmörkräm, frosting till cupcakes

Foto: Film: Jemma, chocolate buttercream

Chokladsmörkräm, frosting till cupcakes

Lägg till ingredienser

Till antal cupcakes: 24

Smör mjukt

300.0 

gram

Florsocker

540.0 

gram

eller

9.0 

dl

Mjölk

4.0 

msk

Mörk choklad

180.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Så smälts choklad >

 

 

Om smörkräm >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 497

Kcal / portion: 224

GBR (GI) / port: 8

Recept: 5369 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 28%

Kolhydrater: 61%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 45 gram)

Ingredienser

Visa:

Smör mjukt 300.0 gram 41%

Florsocker 540.0 gram 41%

eller 9.0 dl Äts ej

Mjölk 4.0 msk 1%

Mörk choklad 180.0 gram 18%

 

Kockskolan:

Så smälts choklad > Äts ej

Om smörkräm > Äts ej

Tillagning (45 min )

Se film, klicka på "Jemma" under bilden.

  1. Temperera smöret, det bör vara mjukt inte löst.
  2. Choklad: Smält choklad till 49°C. Läs mer > Så smälts choklad. Låt svalna.
  3. Smörkräm: Blanda (vispa) smöret väl tills blekvitt. I en hushållsmaskin cirka 5 minuter på hög hastighet.
  4. Tillsätt socker, först hälften och blanda väl. I hushållsmaskin först på låg hastighet, sedan på medel hastighet i 3 minuter. Tillsätt resten av sockret vispa samman i 3 minuter.
  5. Tillsätt mjölk och vispa samman i några minuter.
  6. Chokladkräm: Tillsätt rinnig ljummen choklad, som inte får vara varm, under vispning några minuter till jämn smet. Rör om någon gång i botten så att allt blandas väl.
  7. Klicka eller sprita krämen på cupcakes.

Kockens kommentar

Chokladmängden kan ökas till samma vikt som smör om så önskas. Lite extra mjölk kan då behövas. Läs mer > Om smörkräm.

Fler recept inom Smörkräm till bakverk

Liknande recept som Chokladsmörkräm, frosting till cupcakes