Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 154

Kcal / portion: 316

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1263 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 8%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Skinka rökt 1/2 cm skiva 4.0 skivor 33%
Formbröd (skivat) 4.0 styck 25%
Ägg 4.0 styck 20%
Smör till stekning 2.0 msk 15%
Tillval:
Tomater 2.0 styck 3%
Tillbehör:
Tomatketchup 4.0 tsk 2%
HP-sås 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Hetta upp smör i panna på medelhög värme. Stek brödskivorna. Ta ur.
- Bräck (lättstek) skinkskivorna. Lägg på brödskivorna.
- Tillval: Skiva tomater och lägg på skinkan.
- Stek ägg. Lägg överst på smörgåsen.
Kockens kommentar
"Patent" i bemärkelsen "nyuppfunnen". Klassisk patentsmörgås består av bröd, skinka och stekt ägg. Tomater förekommer ofta som tillval. Ibland förekommer som alternativ t.ex. ketchup, bacon och falukorv.
Fler recept inom Klassiska smårätter
Liknande recept som Patentsmörgås
-
Svenskt sillbord - checklista
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Inlagd sill
Tid: 20 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Inlagd glasmästarsill
Tid: 10 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Matjessill med gräddfil och gräslök
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ättiksströmming, inlagd strömming
Tid: 20 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk sillsallad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Silltårta
Tid: 40 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gubbröra
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Solöga, Fågelbo
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Surströmmingsklämma
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan