Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 237

Kcal / portion: 301

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1203 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 24%
Fett: 10%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Räkor skalade 400.0 gram 36%
Majonnäs äkta 2.0 msk 17%
Vitt bröd 4.0 skivor 26%
Smör 2.0 msk 16%
Garnering:
Löjrom saltad 4.0 msk 6%
Dill 0%
Kockskolan:
Läs om Tore Wretman > Äts ej
Kock: Tore Wretman
Tillagning (30 min )
- Skala räkorna.
- Blanda räkor med majonnäs och smaksätt med salt och peppar.
- Smörstek brödet.
- Lägg upp röran på brödet.
- Garnera med löjrom och dill.
Kockens kommentar
Toast Skagen är ett relativt okänt begrepp i Skagen och Danmark. Det var Tore Wretman som kom på rätten och namnet från början. Tores änka har berättat om bakgrunden. Maträtten kom till 1956 när man kappseglade Skagen Runt i Tores mahognybåt Salta Marina. Tyvärr blev det stiltje och besättningen deppade. Tore ville muntra upp besättningen och svängde ihop en macka med vad han hade. En av kamraterna frågade vad den lilla läckerheten kallades. Tore tittade ut vattnet med Jyllands nordspets i horisonten och svarade "men kära hjärtanes, det är ju en typisk toast Skagen".Fler recept inom Klassiska smårätter
Liknande recept som Toast Skagen originalet
-
Svenskt sillbord - checklista
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Inlagd sill
Tid: 20 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Inlagd glasmästarsill
Tid: 10 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Matjessill med gräddfil och gräslök
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ättiksströmming, inlagd strömming
Tid: 20 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk sillsallad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Silltårta
Tid: 40 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gubbröra
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Solöga, Fågelbo
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Surströmmingsklämma
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan