Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Skinka kokt tunt skivad

30.0 

styck

Rostbiff tillagad skivad

12.0 

skivor

Prickig korv

30.0 

skivor

Saltrulle kokt

30.0 

skivor

el. annat pålägg

 

Sallatsblad

16.0 

blad

Formfranska

20.0 

skivor

Smör el. margarin

 

 

Grillspett av trä

8.0 

styck

 

Tillbehör:

 

Senap svensk

4.0 

msk

Ketchup?

 

 

Majonnäs?

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 168

Kcal / portion: 899

GBR (GI) / port: 7

Recept: 3596 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 16%

Fett: 7%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 534 gram)

Ingredienser

Visa:

Skinka kokt tunt skivad 30.0 styck 16%

Rostbiff tillagad skivad 12.0 skivor 12%

Prickig korv 30.0 skivor 29%

Saltrulle kokt 30.0 skivor 9%

el. annat pålägg 

Sallatsblad 16.0 blad 1%

Formfranska 20.0 skivor 29%

Smör el. margarin 0%

Grillspett av trä 8.0 styck %

 

Tillbehör:

Senap svensk 4.0 msk 3%

Ketchup? %

Majonnäs? 0%

Tillagning (10 min )

  1. Bred tunt med smör eller margarin på brödet om så önskas.
  2. Lägg ett salladsblad på en brödskiva, lägg på ett pålägg, sedan en brödskiva till med sallad och pålägg o.s.v. i fem lager.
  3. Vill man kan man t.ex. breda på senap, ketchup eller majonnäs på något av lagrena, alternativt servera dessa till smörgåsen.
  4. Stick ner två träpinnar i varje smörgås och dela smörgåsen diagonalt på mitten mellan pinnarna.

Kockens kommentar

Dagobert var en populär seriefigur på 50-talet. Han älskade höga smörgåsar med många lager av olika slags mat. Ju högre desto bättre, därav namnet.

Alternativ

Kalkondagobert

Fler recept inom Klassiska smårätter

Liknande recept som Köttdagobert