Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 98

Kcal / portion: 109

GBR (GI) / port: 0
Recept: 654 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 16%
Fett: 2%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Fläskfilé 500.0 gram 78%
Grillspett av trä Äts ej
Marinad:
Ingefära färsk 6.0 cm 7%
Tomater 1.0 styck 3%
Tamarisoja } 1.0 dl 10%
Lime färskpressad 1.0 styck 2%
Tabasco röd 0.5 tsk 0%
Kockskolan:
Så lagas fläskfilé > Äts ej
Om grillning, halstring > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Sätt på grillen i god tid.
- Putsa fläskfilén fri från hinnor. Skär i cm-tjocka skivor. Lägg i bunke.
- Marinera: Skala ingefära och skär i mindre bitar. Dela tomat i mindre bitar. Lägg i matmixer. Tillsätt soja och tabasco. Riv över grönt limeskal. Mixa väl. Häll sojamarinaden på fläskfilén i bunken. Låt stå i 30 minuter.
- Grilla: Ta upp fläskfilén och trä fyra bitar på varje grillspett. Grilla bitarna i inte alltför hög värme i 2-4 minuter på var sida tills genomstekt.
Kockens kommentar
Träspett har en tendens till att brinna upp över glödande kol. För att undvika att så sker kan man blötlägga spetten en timme i förväg.
Passar till
Fler recept inom Grillat fläskkött
Liknande recept som Hetmarinerade fläskfiléspett
-
Competition Pork Butt, grillad fläskkarré på tävlingsproffsets vis
Tid: 45 min (+ 4 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillad orientalisk fläskkarré i skivor
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grillade tjocka revbensspjäll på klotgrill
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade tunna revbensspjäll
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillad kryddmarinerad fläskkotlett med dragonrisotto
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Sojagrillade skivade tjocka revbensspjäll
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad pluma
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Porchetta, grillad klassisk italiensk fläskstek av fläsksida
Tid: 10 min (+ 4 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan x1
-
BBQ Mountain Spare Ribs, grillad skivad revbensspjäll the American way
Tid: 30 min (+ 5 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillad marinerad flintastek
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan