Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 239

Kcal / portion: 1205

GBR (GI) / port: 0
Recept: 4820 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 19%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Lammfärs 1.0 kilo 51%
Fläskfärs 0.5 kilo 25%
Bacon 100.0 gram 7%
Chilifrukt röd 1.0 styck 0%
Paprikapulver 0.5 dl 1%
Vitlök torkad 3.0 klyftor 1%
Nitritsalt 4.0 msk 0%
Vatten 0.5 dl 0%
Spiskummin mald 0.5 dl 2%
Fjälster 1.0 styck %
Korvstoppare > Äts ej
Tillbehör:
Aubergine 2.0 styck 3%
Olivolja 0.5 dl 8%
Timjan 1.0 msk 0%
Schalottenlök finhackad 1.0 msk 0%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Oliver svarta avrunna 50.0 gram 1%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min + 24 tim )
- Finhacka bacon, vitlök och chili. Blanda alla ingredienser till korven utom fjälster.
- Stoppa korv: Skölj korvfjälster i rikligt med vatten. Knyt ihop ena ändan. Stoppa korven med en korvstoppare (korvspruta), eller en rejäl spritspåse Fördela smeten jämt och fyll inte för hårt. Knyt ihop. Man behöver vara två för detta arbete.
- Plasta in och ställ i kylen över natten för att smeten ska få mogna.
- Sätt ugnen på 175°C.
- Tillbehör: Dela aubergin på längden. Baka den mjuk i ugnen, cirka 20 minuter.
- Hacka oliver och schalottenlök och fräs det i olivolja.
- Gröp ur auberginen och grovhacka. Blanda med lökfräset. Koka mjukt. Mixa slätt. Salta och peppra.
- Tänd grillen. Lägg på korven och stek den klar.
Kockens kommentar
Nitritsalt är vanligt bordssalt som blandas med natriumnitrit. Saltet konserverar och gör köttet rödare. Det går att köpa på nätet eller prata med charken i närmaste livsmedelsäffär.
Fler recept inom Grillad korv, köttfärs
Liknande recept som Hemlagad grillad lammkorv
-
Grillad korv
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Hemlagad grillad lammkorv
Tid: 40 min (+ 24 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Grillad lammkorv med bön- och rödbetssallad
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grillad chorizo med rotfrukter och yoghurtdressing
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Grillad hamburgare
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillade högrevsburgare
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Matgeek
-
Färsbiffar med mynta och feta
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grillade nötfärsspett
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillat lammfärsspett
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Adana Kebab, turkiska grillade färsspett
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan