Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 259

Kcal / portion: 309

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1237 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 21%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Grillkorv 8.0 styck 80%
Bacon som knapersteks} 4.0 skivor 13%
Tillbehör:
Senap svensk 2.0 msk 4%
Ketchup 2.0 msk 3%
Korvbröd? 8.0 styck 0%
Kockskolan:
Så grillas kött > Äts ej
Om fläsk och bacon > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen). Ta ut korven ur kylskåpet. Den bör vid grillning vara rumstempererad. Linda förslagsvis bacon runt några korvar.
- Lägg korvarna på grillen. Grilla smala korvar cirka 3 minuter per sida och tjocka korvar 4-5 min per sida tills de fått fin färg och blivit genomvarma.
Kockens kommentar
Välj olika korvar enligt egen smak. Korvar med låg fetthalt lämpar sig sämre för grillning.
Näringsberäkning: Bacon som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel "Bacon som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.
Passar till
Fler recept inom Grillad korv, köttfärs
Liknande recept som Grillad korv
-
Grillad korv
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Hemlagad grillad lammkorv
Tid: 40 min (+ 24 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Grillad lammkorv med bön- och rödbetssallad
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grillad chorizo med rotfrukter och yoghurtdressing
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Grillad hamburgare
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillade högrevsburgare
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Matgeek
-
Färsbiffar med mynta och feta
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grillade nötfärsspett
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillat lammfärsspett
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Adana Kebab, turkiska grillade färsspett
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan