Grillat lammfärsspett

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Grillat lammfärsspett

Lägg till ingredienser

Antal spett: 8

Lammfärs

400.0 

gram

Äggula

2.0 

styck

Currypasta grön }

3.0 

msk

el. annan smaksättare

 

Salt och peppar

 

 

Matolja (rapsolja)

1.0 

msk

Grillspett av trä

 

 

 

Kockskolan:

 

Om utegrillning >

 

 

Om lammfärsbullar >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 334

Kcal / portion: 157

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1254 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 20%

Fett: 27%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 47 gram)

Ingredienser

Visa:

Lammfärs 400.0 gram 79%

Äggula 2.0 styck 8%

Currypasta grön } 3.0 msk 4%

el. annan smaksättare 

Salt och peppar 0%

Matolja (rapsolja) 1.0 msk 10%

Grillspett av trä %

 

Kockskolan:

Om utegrillning > Äts ej

Om lammfärsbullar > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Sätt på utegrillen i god tid (eller ugnsgrillen).
  2. Lägg grillspett av trä i vatten cirka 1 timme, så brinner de inte upp av grillen (alternativt lägg aluminiumfolie mellan pinnarna och grillglöden).
  3. Blanda färs med ägg, kryddor och currypasta (eller annan smaksättare enligt eget val). Ställ helst kallt 30 minuter i kylskåp.
  4. Forma korvar i handen (cirka 50 gram/st) och stick in spett. Pensla färsen med lite matolja. Ha en stekspade till hands, spetten fastnar lätt på gallret.
  5. Grilla 3-5 minuter på var sida tills de fått fin färg och är genomstekta.

Kockens kommentar

Rätten passar bäst som plockmat, men kan serveras som huvudrätt. Dubbla i så fall mängden ingredienser och servera till exempel med grillade grönsaker eller grillade rotfrukter.

Passar till

Hjärtlig sallad i senapsvinegrett

Fler recept inom Grillad korv, köttfärs

Liknande recept som Grillat lammfärsspett