Dakgangjeong, koreansk dubbelfriterad kyckling

Foto: Maangchi, Fried Chicken

Dakgangjeong, koreansk dubbelfriterad kyckling

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kycklingklubba med skinn

6.0 

styck

Salt

0.5 

tsk

Svartpeppar mald

0.5 

msk

Druvkärneolja

 

 

el. frityrolja

 

 

Fettupptag vid fritering

25.0 

gram

Om fettupptag >

 

 

 

Tillvalsalternativ:

 

Chilipeppar torkad

 

 

Jordnötter osaltade

 

 

 

Panering som äts:

 

Se kockens kommentar

 

 

Potatismjöl

4.0 

msk

Vitlök

4.0 

klyftor

Matolja

2.0 

msk

Rissirap

1.0 

msk

Senap

1.0 

msk

Vinäger

1.0 

msk

Råsocker

1.0 

msk

 

Tillbehör:

 

Sesamfrön till garnering

1.0 

msk

Ris

3.0 

dl

el. minibaguette

 

 

 

Kockskolan:

 

Så friterar man >

 

 

Så friteras kyckling >

 

 

Så friteras fågel >

 

 

Näringsberäkna panering

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 227

Kcal / portion: 1032

GBR (GI) / port: 11

Recept: 4129 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 14%

Fett: 12%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 455 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklingklubba med skinn 6.0 styck 58%

Salt 0.5 tsk 0%

Svartpeppar mald 0.5 msk 0%

Druvkärneolja Äts ej

el. frityrolja Äts ej

Fettupptag vid fritering 25.0 gram 5%

Om fettupptag > %

 

Tillvalsalternativ:

Chilipeppar torkad 0%

Jordnötter osaltade 0%

 

Panering som äts:

Se kockens kommentar Äts ej

Potatismjöl 4.0 msk 4%

Vitlök 4.0 klyftor 1%

Matolja 2.0 msk 6%

Rissirap 1.0 msk 2%

Senap 1.0 msk 1%

Vinäger 1.0 msk 0%

Råsocker 1.0 msk 1%

 

Tillbehör:

Sesamfrön till garnering 1.0 msk 1%

Ris 3.0 dl 21%

el. minibaguette 0%

 

Kockskolan:

Så friterar man > Äts ej

Så friteras kyckling > Äts ej

Så friteras fågel > Äts ej

Näringsberäkna panering Äts ej

Tillagning (50 min )

Se film, klicka på Maangchi under bilden. Den ovane friteraren bör först läsa > Så friterar man.

  • Förbered kyckling: Dela lår från ben och skär bort benstumpen. Behåll skinnet på. Skölj av i kallt vatten, låt rinna av. Lägg i bunke. Blanda med salt, peppar och mosad ingefära.
  • Enkelpanera bitarna i stärkelsemjöl.
  • Tillbehör: Koka ris eller välj annat tillbehör om sådant önskas.
  • Värm olja till 180°C. Läs mer > Så friterar man.
  • Fritera i omgångar, inte för trångt i grytan. Fritera bitarna i 12 minuter. Lyft ur. Plocka bort restbitar ur oljan. Sänk värmen något.
  • Dubbelfritera: Lägg i alla bitarna igen. Låt steka på lite lägre värme. Dubbelfritering ger fastare, krispigare skorpa. Plocka ur bitarna efter cirka 5 minuter när de blivit hårdkrispiga. Känn efter med tång. Lägg i stor bunke.
  • Fritera jordnötter på en hålslev i 30 sekunder om sådana önskas. Häll över i skålen.
  • Glaseringssås: Finhacka vitlök. Hacka chilifrukt om sådan önskas. Hetta upp olja i stekpanna. Tillsätt vitlök, rör om. Tillsätt chili, rissirap, vinäger och råsocker. Rör om och låt såsen tjockna lite. Tillsätt senap mot slutet. Lägg i kycklingbitarna och jordnötter. Blanda så att sås kommer i kontakt med alla bitarna.
  • Lägg upp. Garnera med sesamfrön. Servera med ris eller ett gott bröd.

Kockens kommentar

Att fritera fågel hör inte till vanligheterna i Sverige, men det blir väldigt gott. Läs mer > Så friteras fågel.

Panering som äts: Endast en del av mjölet som används vid panering fastnar på köttet, det vill säga som äts. Det går åt mer mjöl vid paneringen än vad som anges i receptet. Panering av alla de slag är kaloririka. Kyckling plus panering i receptet väger per portion 275 gram, varav 17% är panering. Energi­mängd 800 Kcal, varav paneringen utgör 33%. Läs mer > Näringsberäknas panering.

Alterativ

Friterade kycklingdelar

Buttermilk fried chicken

Fler recept inom Friterad kyckling, fågel

Liknande recept som Dakgangjeong, koreansk dubbelfriterad kyckling