Superenkel glutenfri pajdeg

Foto: Kungsörnen ¤

Superenkel glutenfri pajdeg

Lägg till ingredienser

Bitar (8/form 25cm): 8

Majsmjöl

1.7 

dl

Majsstärkelse

1.6 

dl

FiberHusk }

1.0 

tsk

Smör

100.0 

gram

Ägg

1.0 

styck

Vatten kallt

1.0 

msk

Salt

0.5 

tsk

 

Tillbehör:

 

Pajform (låg kant) >

 

 

Plastfilm

 

 

 

Tillval:

 

Strösocker

0.5 

dl

 

Kockskolan:

 

Så lagas matpajer >

 

 

Om osötad pajdeg >

 

 

Om söt pajdeg >

 

 

Så lagas efterrättspaj >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 424

Kcal / portion: 173

GBR (GI) / port: 4

Recept: 1383 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 27%

Kolhydrater: 40%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 41 gram)

Ingredienser

Visa:

Majsmjöl 1.7 dl 21%

Majsstärkelse 1.6 dl 20%

FiberHusk } 1.0 tsk 0%

Smör 100.0 gram 53%

Ägg 1.0 styck 5%

Vatten kallt 1.0 msk 0%

Salt 0.5 tsk 0%

 

Tillbehör:

Pajform (låg kant) > Äts ej

Plastfilm Äts ej

 

Tillval:

Strösocker 0.5 dl Äts ej

 

Kockskolan:

Så lagas matpajer > Äts ej

Om osötad pajdeg > Äts ej

Om söt pajdeg > Äts ej

Så lagas efterrättspaj > Äts ej

Tillagning (30 min + 1 tim )

  1. Deg: Blanda majsmjöl, majsstärkelse, husk och salt. Finfördela smör i mjölblandningen. Tillsätt ägg och vatten, arbeta samman till en smidig deg.
  2. Kyl: Plasta in degen och låt den kallna i kylskåpet i minst 30 minuter.
  3. Paj: Kavla eller tryck ut degen i pajform.
  4. Förgrädda 5 minuter i 200°C. Låt kallna innan fyllning.

Kockens kommentar

Om efterrättspaj tillsätts socker.

Finax har färdig glutenfri mjölmix. Hacka samman 4,5 dl med 150 gram margarin. Tillsätt 4 msk vatten och 1/2 tsk salt. Arbeta hastigt ihop degen. Lägg i kylskåp i 30 minuter. Kavla ut och täck en form. Förgrädda 15 minuter i 225°C.

Alternativ

Klassisk svensk pajdeg

Proffsets frasiga pajdeg

Pâte brisée - fransk pajdeg

Fler recept inom Pajdeg till matpaj

Liknande recept som Superenkel glutenfri pajdeg