Glutenfria våfflor på kokosmjöl

Foto: Kurera ¤

Glutenfria våfflor på kokosmjöl

Lägg till ingredienser

Antal (ā 5 hjärtan): 8

Ägg

6.0 

styck

Kokosmjöl }

4.0 

msk

Banan

3.0 

styck

Honung

2.0 

msk

Kardemumma mald

2.0 

krm

Salt

1.0 

krm

Kokosfett rent

 

 

 

Tillbehör:

 

Grädde

3.0 

dl

Banan

2.0 

styck

Florsocker

 

 

 

Kockskolan:

 

Så lagas våfflor >

 

 

Våffeljärn >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 182

Kcal / portion: 304

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2434 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 11%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 167 gram)

Ingredienser

Visa:

Ägg 6.0 styck 15%

Kokosmjöl } 4.0 msk 5%

Banan 3.0 styck 13%

Honung 2.0 msk 6%

Kardemumma mald 2.0 krm 0%

Salt 1.0 krm 0%

Kokosfett rent 0%

 

Tillbehör:

Grädde 3.0 dl 44%

Banan 2.0 styck 9%

Florsocker 0%

 

Kockskolan:

Så lagas våfflor > Äts ej

Våffeljärn > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Smet: Mosa bananer. Vispa ihop alla ingredienser till jämn smet.

  2. Tillbehör: vispa grädde och skiva bananer.

  3. Hetta upp våffeljärnet.

  4. Grädda: Hetta upp våffeljärnet. Pensla laggen med kokosfett första gången. Vispa upp smeten mellan omgångarna.

  5. Häll på knappt 1 dl smet och bred ut den. Grädda våfflan gyllenbrun. Undvik att öppna locket i förtid. Ta tid vad som behövs per våffla.
  6. Lägg över på galler, ej på varandra.

  7. Pudra gärna våfflorna med florsocker. Servera snarast med vispad grädde och skivad banan eller färska bär.

Kockens kommentar

Läs mer om våfflor > Så lagas våfflor.

Fler recept inom Våfflor

Liknande recept som Glutenfria våfflor på kokosmjöl