Musselpaj med vitlök

Foto: Abba ¤

Musselpaj med vitlök

Lägg till ingredienser

Portioner (4/paj): 4

Fyllning:

 

Musslor burk (Abba)

1.0 

burk

Vitlök torkad

4.0 

klyftor

Persilja finhackad

0.5 

dl

Smör normalsaltat

1.0 

msk

Mjölk

3.0 

dl

Ägg

3.0 

styck

Salt och peppar

 

 

 

Pajdeg

 

 

 

Vetemjöl

3.0 

dl

Smör normalsaltat

125.0 

gram

Vatten kallt

2.0 

msk

Pajform (22-25 cm) >

1.0 

styck

 

Tillbehör:

 

Grönsallad

200.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Så lagas matpajer >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 199

Kcal / portion: 587

GBR (GI) / port: 5

Recept: 2346 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 13%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 295 gram)

Ingredienser

Visa:
Fyllning:

Musslor burk (Abba) 1.0 burk 8%

Vitlök torkad 4.0 klyftor 1%

Persilja finhackad 0.5 dl 0%

Smör normalsaltat 1.0 msk 4%

Mjölk 3.0 dl 8%

Ägg 3.0 styck 8%

Salt och peppar 0%

 

Pajdeg 

Vetemjöl 3.0 dl 27%

Smör normalsaltat 125.0 gram 39%

Vatten kallt 2.0 msk 0%

Pajform (22-25 cm) > 1.0 styck Äts ej

 

Tillbehör:

Grönsallad 200.0 gram 1%

 

Kockskolan:

Så lagas matpajer > Äts ej

Skapat av: Abba

Tillagning (45 min + 30 min )

  1. Pajdeg: Blanda mjöl och kylskåpskallt smör i en matberedare till en smulig massa. Tillsätt vatten. Arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila svalt i minst 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Förgrädda: Tryck ut degen i en pajform. Förgrädda i 12-15 minuter.
  4. Fyllning: Låt musslorna rinna av. Finhacka vitlök och persilja och fräs i smör. Tillsätt musslorna och fräs ytterligare i någon minut. Lägg musselblandningen i pajskalet.
  5. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Häll över musselblandningen.
  6. Grädda pajen färdig i cirka 15-20 minuter, eller tills dess att fyllningen har stannat och fått lite färg.
  7. Pajen kan serveras både varm och kall och är god med en grönsallad till.

Kockens kommentar

Pajskalet skall helst vara krispigt och bör tillagas på proffsets vis. Tillagningstid 45 minuter plus minst 1,5 timmars extra vilotid. Se recept via länk nedan. Läs mer > Så lagas matpajer.

Alternativ

Proffsets frasiga pajskal

Fler recept inom Fisk- och skaldjurspajer

Liknande recept som Musselpaj med vitlök