Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 199

Kcal / portion: 587

GBR (GI) / port: 5
Recept: 2346 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 13%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Fyllning:
Musslor burk (Abba) 1.0 burk 8%
Vitlök torkad 4.0 klyftor 1%
Persilja finhackad 0.5 dl 0%
Smör normalsaltat 1.0 msk 4%
Mjölk 3.0 dl 8%
Ägg 3.0 styck 8%
Pajdeg
Vetemjöl 3.0 dl 27%
Smör normalsaltat 125.0 gram 39%
Vatten kallt 2.0 msk 0%
Pajform (22-25 cm) > 1.0 styck Äts ej
Tillbehör:
Grönsallad 200.0 gram 1%
Kockskolan:
Så lagas matpajer > Äts ej
Skapat av: Abba
Tillagning (45 min + 30 min )
- Pajdeg: Blanda mjöl och kylskåpskallt smör i en matberedare till en smulig massa. Tillsätt vatten. Arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila svalt i minst 30 minuter.
- Sätt ugnen på 225°C.
- Förgrädda: Tryck ut degen i en pajform. Förgrädda i 12-15 minuter.
- Fyllning: Låt musslorna rinna av. Finhacka vitlök och persilja och fräs i smör. Tillsätt musslorna och fräs ytterligare i någon minut. Lägg musselblandningen i pajskalet.
- Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Häll över musselblandningen.
- Grädda pajen färdig i cirka 15-20 minuter, eller tills dess att fyllningen har stannat och fått lite färg.
- Pajen kan serveras både varm och kall och är god med en grönsallad till.
Kockens kommentar
Pajskalet skall helst vara krispigt och bör tillagas på proffsets vis. Tillagningstid 45 minuter plus minst 1,5 timmars extra vilotid. Se recept via länk nedan. Läs mer > Så lagas matpajer.Alternativ
Fler recept inom Fisk- och skaldjurspajer
Liknande recept som Musselpaj med vitlök
-
Laxpaj
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Gubbrörapaj
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Paj på varmrökt lax
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Paj med räkor och ädelost
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Musselpaj med vitlök
Tid: 45 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: