Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 155

Kcal / portion: 4636

GBR (GI) / port: 2
Recept: 4636 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 23%
Fett: 5%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Senap svensk 2.0 dl 8%
Äggula 2.0 styck 2%
Apelsin hel 2.0 styck 3%
Kryddnejlika mald 1.0 krm 0%
Skinka rimmad kokt 1.0 styck 84%
Ströbröd 3.0 msk 2%
Kockskolan:
Om griljering > Äts ej
Så lagas skinka > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Sätt ugnen på 225°C.
- Riv skalet på apelsiner. Blanda apelsinskal, senap, äggula och kryddnejlika.
- Bred på julskinka. Lägg skinkan i en långpanna. Strö över ströbröd.
- Sätt in i ugn tills den har fått gyllenbrun färg (10-15 minuter).
Fler recept inom Skinkstek, julskinka
Liknande recept som Apelsingriljering av skinka
-
Hemrimmad skinka
Tid: 20 min (+ 360 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Svenskt Kött
-
Ugnslagad skinka
Tid: 3 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Knaperstek skinka på danskt vis
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Långbakad skinka med knaprig svål
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kokt färsk eller rimmad skinka
Tid: 20 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sous videkokt skinkstek på enkelt sätt
Tid: 10 min (+ 12 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bräserad skinkstek
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Julskinkspanna
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Jambon de Persil - skinkaladåb
Tid: 20 min (+ 10 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Griljerad kokt skinka (julskinka)
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan