Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 93

Kcal / portion: 149

GBR (GI) / port: 3
Recept: 594 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 4%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Morot 2.0 styck 13%
Palsternacka 1.0 styck 12%
Purjolök 1.0 bit 2%
Äpple utan skal 3.0 styck 32%
Kanel 2.0 krm 0%
Salt 1.0 krm 0%
Honung flytande 2.0 tsk 8%
Timjan färskhackad 2.0 msk 1%
Smör normalsaltat 2.0 msk 32%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Skär äpplena i klyftor och rensa dem från kärnor. Stek dem i smör på medelhög värme i någon minut så de får lite färg. Strö över kanel och lägg dem på ett fat.
- Skala och riv morötter och palsternacka. Skär purjolöken i skivor. Stek alltsammans i smör på medelhög värme i ca 2 minuter. Tag av stekpannan från plattan och häll över kanel, salt och honung.
- Fördela äppleklyftor och rotfruktsblandning på fyra tallrikar. Strö över färsk timjan.
Fler recept inom Lammfilémeny
Liknande recept som Rot- & fruktssallad (förrätt)
-
Rot- & fruktssallad (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rosmarinsdoftande lammfilé
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Raw aprikossorbet
Tid: 5 min (+ 5 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Passionscheesecake (lite mer avancerad efterrättsalternativ)
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan