Rot- & fruktssallad (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Rot- & fruktssallad (förrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Morot

2.0 

styck

Palsternacka

1.0 

styck

Purjolök

1.0 

bit

Äpple utan skal

3.0 

styck

Kanel

2.0 

krm

Salt

1.0 

krm

Honung flytande

2.0 

tsk

Timjan färskhackad

2.0 

msk

Smör normalsaltat

2.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Chablis AOC Domaine Pinson

Torrt friskt vin
Pris: 169 kr

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 93

Kcal / portion: 149

GBR (GI) / port: 3

Recept: 594 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 4%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 159 gram)

Ingredienser

Visa:

Morot 2.0 styck 13%

Palsternacka 1.0 styck 12%

Purjolök 1.0 bit 2%

Äpple utan skal 3.0 styck 32%

Kanel 2.0 krm 0%

Salt 1.0 krm 0%

Honung flytande 2.0 tsk 8%

Timjan färskhackad 2.0 msk 1%

Smör normalsaltat 2.0 msk 32%

Tillagning (15 min )

  1. Skär äpplena i klyftor och rensa dem från kärnor. Stek dem i smör på medelhög värme i någon minut så de får lite färg. Strö över kanel och lägg dem på ett fat.

  2. Skala och riv morötter och palsternacka. Skär purjolöken i skivor. Stek alltsammans i smör på medelhög värme i ca 2 minuter. Tag av stekpannan från plattan och häll över kanel, salt och honung.

  3. Fördela äppleklyftor och rotfruktsblandning på fyra tallrikar. Strö över färsk timjan.

Fler recept inom Lammfilémeny

Liknande recept som Rot- & fruktssallad (förrätt)