Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 291

Kcal / portion: 360

GBR (GI) / port: 2
Recept: 3603 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 22%
Kolhydrater: 18%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Havreflarn } 200.0 gram 27%
Smör normalsaltat 100.0 gram 20%
Philadelphia naturell } 600.0 gram 39%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 1%
Florsocker 5.0 msk 7%
Ägg 2.0 styck 3%
Gelatinblad 1.0 styck 0%
Äppelcider } 1.0 dl 1%
Passionsfrukt 2.0 styck 1%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Sätt ugn på 175°C.
- Smält smör. Mixa havreflarn i en matmixer. Slå på smör.
- Lägg bakplåtspapper i en springform. Fördela havresmulet i botten. Ställ i ugn cirka 10 minuter.
- Lägg gelatinblad i kallt vatten. Riv citronskal. Blanda i en bunke philadelphia, citronskal, florsocker och ägg. Häll smeten i springformen och ställ i ugn cirka 15 minuter.
- Ta ut kakan och låt svalna. Gröp ur passionsfrukt och fördela på kakan.
- Koka upp cider. Lägg i gelatinblad. Pensla över kakan.
Kockens kommentar
Såsen passar till fisk och skaldjur. Används också till komage. Läs mer > Om ljusa såser.Fler recept inom Lammfilémeny
Liknande recept som Passionscheesecake (lite mer avancerad efterrättsalternativ)
-
Rot- & fruktssallad (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rosmarinsdoftande lammfilé
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Raw aprikossorbet
Tid: 5 min (+ 5 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Passionscheesecake (lite mer avancerad efterrättsalternativ)
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan