Lägg till ingredienser

Antal kakor: 20

Smör normalsaltat

175.0 

gram

Strösocker

1.5 

dl

Farinsocker

1.0 

dl

Ägg

4.0 

styck

Matlagningsyoghurt

1.0 

dl

Äppelmos

1.0 

dl

Sötmandel hackad

1.0 

dl

Vetemjöl

4.0 

dl

Bakpulver

1.0 

tsk

Kanel mald

3.0 

tsk

Kardemumma mald

1.5 

tsk

Ingefära

1.0 

tsk

 

Florsocker

2.0 

dl

Smör rumsvarmt

50.0 

gram

Apelsinjuice

2.0 

msk

Skal av apelsin

1.0 

styck

Sötmandel skalad

 

 

 

Små bakformar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 374

Kcal / portion: 242

GBR (GI) / port: 3

Recept: 4846 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 19%

Kolhydrater: 46%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 65 gram)

Ingredienser

Visa:

Smör normalsaltat 175.0 gram 26%

Strösocker 1.5 dl 12%

Farinsocker 1.0 dl 6%

Ägg 4.0 styck 5%

Matlagningsyoghurt 1.0 dl 2%

Äppelmos 1.0 dl 5%

Sötmandel hackad 1.0 dl 6%

Vetemjöl 4.0 dl 17%

Bakpulver 1.0 tsk 0%

Kanel mald 3.0 tsk 0%

Kardemumma mald 1.5 tsk 0%

Ingefära 1.0 tsk 0%

 

Florsocker 2.0 dl 10%

Smör rumsvarmt 50.0 gram 8%

Apelsinjuice 2.0 msk 0%

Skal av apelsin 1.0 styck 0%

Sötmandel skalad 0%

 

Små bakformar Äts ej

Tillagning (1 tim )

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Rör smör, socker och farinsocker mjukt och poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.
  3. Blanda äppelmos med yoghurt. Rör ner den i smeten. Blanda mjöl, bakpulver och kryddor. Sikta ner det. Rör om ordentligt. Vänd i mandel. Häll smeten i formar. Baka i 20 minuter. Låt kallna.
  4. Blanda florsocker, smör, apelsinjuice och skal. Spritsa på kakorna. Garnera med skalad mandel.

Kockens kommentar

Det finns kupolformar i silikon som vi har använt.

Fler recept inom Formkakor

Liknande recept som Mandelkaka i form