Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 119

Kcal / portion: 657

GBR (GI) / port: 3
Recept: 2628 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 6%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Vildandsbröst med skinn 4.0 styck 31%
Smör till stekning 1.0 msk 4%
Gul lök 1.0 styck 2%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Strösocker 1.0 tsk 1%
Rött vin 2.0 dl 6%
Stjärnanis 1.0 styck 0%
Viltfond koncentrerad 1.0 msk 1%
Vatten 2.0 dl 0%
Smör normalsaltat 2.0 tsk 2%
Mörk choklad 70% 20.0 gram 4%
Kycklingbuljong avfettad 1.0 liter 2%
Polentagryn 200.0 gram 28%
Smör normalsaltat 3.0 msk 11%
Äpple rött 2.0 st små 3%
Smör normalsaltat 1.0 msk 4%
Strösocker 1.0 tsk 1%
Kockskolan:
Polentakastrull > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i smör. Slå på rödvin. Koka ner till hälften. Slå på viltfond och vatten. Koka ner till hälften. Smaka av med salt och peppar.
- Koka upp kycklingbuljong. Vispa i polentagryn. Koka sakta i cirka 30 minuter. Rör hela tiden. Blir den för tjock tillsätter du bara mer vätska.
- Klyfta äpplen. Hetta upp en stekpanna med smör. Stek äppelklyftorna. Tillsätt socker. Låt äpplena glaseras lite. Vänd runt med finhackad persilja.
- Skär några snitt i skinnet på andbröst. Hetta upp en stekpanna. Lägg i ankbrösten med skinnsidan neråt. Lägg i smör. Stek på medelvärme i 3-4 minuter. Vänd och ös brösten med fettet. Tag innertemperaturen som ska vara 57-58°C.
- Vänd i choklad och smör i såsen. Montera i smör i polentan. Kontrollera att den är krämig. Lägg upp på tallrik och klipp eventuellt över lite krasse.
Fler recept inom Vild sjöfågel
Liknande recept som Vildand med polenta, choklad och äpple
-
Andbröst med madeirasås
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Vildand i gräddsås med potatisplättar
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Vinägerstekt vildand med krämig dinkel
Tid: 50 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Vildand med polenta, choklad och äpple
Tid: 40 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Rökt vildand med råstekt potatis
Tid: 30 min (+ 75 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Saxhytte