Vildand med polenta, choklad och äpple

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Vildand med polenta, choklad och äpple

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Vildandsbröst med skinn

4.0 

styck

Smör till stekning

1.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Gul lök

1.0 

styck

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Strösocker

1.0 

tsk

Rött vin

2.0 

dl

Stjärnanis

1.0 

styck

Viltfond koncentrerad

1.0 

msk

Vatten

2.0 

dl

Smör normalsaltat

2.0 

tsk

Mörk choklad 70%

20.0 

gram

Salt och peppar

 

 

 

Kycklingbuljong avfettad

1.0 

liter

el. vatten + konc. fond

 

 

Polentagryn

200.0 

gram

Smör normalsaltat

3.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Äpple rött

2.0 

st små

Smör normalsaltat

1.0 

msk

Strösocker

1.0 

tsk

Persilja till garnering

 

 

 

Kockskolan:

 

Polentakastrull >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 119

Kcal / portion: 657

GBR (GI) / port: 3

Recept: 2628 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 6%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 554 gram)

Ingredienser

Visa:

Vildandsbröst med skinn 4.0 styck 31%

Smör till stekning 1.0 msk 4%

Salt och peppar 0%

 

Gul lök 1.0 styck 2%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Strösocker 1.0 tsk 1%

Rött vin 2.0 dl 6%

Stjärnanis 1.0 styck 0%

Viltfond koncentrerad 1.0 msk 1%

Vatten 2.0 dl 0%

Smör normalsaltat 2.0 tsk 2%

Mörk choklad 70% 20.0 gram 4%

Salt och peppar 0%

 

Kycklingbuljong avfettad 1.0 liter 2%

el. vatten + konc. fond 0%

Polentagryn 200.0 gram 28%

Smör normalsaltat 3.0 msk 11%

Salt och peppar 0%

 

Äpple rött 2.0 st små 3%

Smör normalsaltat 1.0 msk 4%

Strösocker 1.0 tsk 1%

Persilja till garnering 0%

 

Kockskolan:

Polentakastrull > Äts ej

Tillagning (40 min )

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i smör. Slå på rödvin. Koka ner till hälften. Slå på viltfond och vatten. Koka ner till hälften. Smaka av med salt och peppar.
  2. Koka upp kycklingbuljong. Vispa i polentagryn. Koka sakta i cirka 30 minuter. Rör hela tiden. Blir den för tjock tillsätter du bara mer vätska.
  3. Klyfta äpplen. Hetta upp en stekpanna med smör. Stek äppelklyftorna. Tillsätt socker. Låt äpplena glaseras lite. Vänd runt med finhackad persilja.
  4. Skär några snitt i skinnet på andbröst. Hetta upp en stekpanna. Lägg i ankbrösten med skinnsidan neråt. Lägg i smör. Stek på medelvärme i 3-4 minuter. Vänd och ös brösten med fettet. Tag innertemperaturen som ska vara 57-58°C.
  5. Vänd i choklad och smör i såsen. Montera i smör i polentan. Kontrollera att den är krämig. Lägg upp på tallrik och klipp eventuellt över lite krasse.

Fler recept inom Vild sjöfågel

Liknande recept som Vildand med polenta, choklad och äpple