Vildand i gräddsås med potatisplättar

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Vildand i gräddsås med potatisplättar

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Dryckestips

Meerlust Rubicon

Smakrikt rött vin
Pris: 229 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 194

Kcal / portion: 969

GBR (GI) / port: 6

Recept: 3875 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 12%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 499 gram)

Ingredienser

Visa:
För att kunna se recept och varufakta måste du vara inloggad. Du kan prova gratis en vecka.

Läs mer Bli medlem

Tillagning (1 tim )

Kockens kommentar

Receptet användbart till annan sjöfågel. Köttet kan ibland bli lite torrt, varför det kan vara bra att späcka med t.ex. bacon. Äldre sjö­fågel kan smaka lite "tran", vilket minskar om den i förväg får ligga några timmar i mjölk. En and per fyra portioner kan upplevas lite i underkant (ca 100 gram tillagat kött).

Receptet är kaloririkt vilket beror på gräddsåsen tillsammans gelén som står för halva kalorimängden.

Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Vildfågel

Liknande recept som Vildand i gräddsås med potatisplättar