Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 109

Kcal / portion: 266

GBR (GI) / port: 6
Recept: 1065 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 2%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Vildandbröst rökt } 4.0 styck 54%
Tillbehör:
Potatis 700.0 gram 44%
Grönsallad 200.0 gram 2%
Kock: Saxhytte
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min + 75 tim )
Rökning i rökugn
- Lägg flådd och urtagen and utan vingar och ben i saltlag i 3 dygn.
- Mognadstorka fågeln i ugn tills ytan är torr. Rök fågeln i cirka 2 timmar till innertemperatur 56ºC, för bästa resultat. Längre tid ger hög röksmak och torrare fågel.
Måltid:
- Putsa och skär köttet i tunna skivor.
- Skala och skiva eller tärna potatis.
- Hetta upp matfett i panna på hög värme. Stek i omgångar 5-10 minuter i rikligt med matfett, tills potatisen fått fin färg. Lägg tillbaka all potatis och efterstek i cirka 10 minuter på medellåg värme.
- Tillred sallad.
Kockens kommentar
Rökt vildand är svårt att finna i handeln. Kockskolan fick färdigrökta från Saxhytte Gård. Saxhytte Gård ligger intill Grythyttan i Bergsslagen, Sverige. De arrangerar kurser med naturupplevelser, jakt, hundkurser, fiske med mera.
Fler recept inom Vild sjöfågel
Liknande recept som Rökt vildand med råstekt potatis
-
Andbröst med madeirasås
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Vildand i gräddsås med potatisplättar
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Vinägerstekt vildand med krämig dinkel
Tid: 50 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Vildand med polenta, choklad och äpple
Tid: 40 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Rökt vildand med råstekt potatis
Tid: 30 min (+ 75 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Saxhytte