Rökt vildand med råstekt potatis

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Rökt vildand med råstekt potatis

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Vildandbröst rökt }

4.0 

styck

 

Tillbehör:

 

Potatis

700.0 

gram

Matfett till stekning

 

 

Salt och peppar

 

 

Grönsallad

200.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Château de Seguin

Kryddigt rött vin
Pris: 89 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 109

Kcal / portion: 266

GBR (GI) / port: 6

Recept: 1065 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 2%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 244 gram)

Ingredienser

Visa:

Vildandbröst rökt } 4.0 styck 54%

 

Tillbehör:

Potatis 700.0 gram 44%

Matfett till stekning 0%

Salt och peppar 0%

Grönsallad 200.0 gram 2%

Kock: Saxhytte

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (30 min + 75 tim )

Rökning i rökugn

  1. Lägg flådd och urtagen and utan vingar och ben i saltlag i 3 dygn.
  2. Mognadstorka fågeln i ugn tills ytan är torr. Rök fågeln i cirka 2 timmar till innertemperatur 56ºC, för bästa resultat. Längre tid ger hög röksmak och torrare fågel.

Måltid:

  1. Putsa och skär köttet i tunna skivor.
  2. Skala och skiva eller tärna potatis.
  3. Hetta upp matfett i panna på hög värme. Stek i omgångar 5-10 minuter i rikligt med matfett, tills potatisen fått fin färg. Lägg tillbaka all potatis och efterstek i cirka 10 minuter på medellåg värme.
  4. Tillred sallad.

 

Kockens kommentar

Rökt vildand är svårt att finna i handeln. Kockskolan fick färdigrökta från Saxhytte Gård. Saxhytte Gård ligger intill Grythyttan i Bergsslagen, Sverige. De arrangerar kurser med naturupplevelser, jakt, hundkurser, fiske med mera.

Fler recept inom Vild sjöfågel

Liknande recept som Rökt vildand med råstekt potatis