Andbröst med madeirasås

Foto: Spisa.nu ¤

Andbröst med madeirasås

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Vildandbröst utan skinn

6.0 

styck

Smör till stekning

2.0 

msk

Salt och svartpeppar

 

 

 

Sås

 

 

 

Äpple utan skal

1.0 

styck

Katrinplommon

10.0 

styck

Köttbuljongtärning

1.0 

styck

Vatten

1.0 

dl

Vispgrädde

3.0 

dl

Madeira

1.0 

msk

Vinbärsgelé

1.0 

msk

Steksky

 

 

Salt och svartpeppar

 

 

Majsstärkelse

 

 

 

Kockskolan:

 

Så möras vildfågel >

 

 

Så ansas fågel >

 

 

Så tillagas sjöfågel >

 

 

Tillagningstider fågel >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 215

Kcal / portion: 597

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2387 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 15%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 278 gram)

Ingredienser

Visa:

Vildandbröst utan skinn 6.0 styck 31%

Smör till stekning 2.0 msk 8%

Salt och svartpeppar 0%

 

Sås 

Äpple utan skal 1.0 styck 3%

Katrinplommon 10.0 styck 9%

Köttbuljongtärning 1.0 styck 1%

Vatten 1.0 dl 0%

Vispgrädde 3.0 dl 45%

Madeira 1.0 msk 1%

Vinbärsgelé 1.0 msk 2%

Steksky 0%

Salt och svartpeppar 0%

Majsstärkelse 0%

 

Kockskolan:

Så möras vildfågel > Äts ej

Så ansas fågel > Äts ej

Så tillagas sjöfågel > Äts ej

Tillagningstider fågel > Äts ej

Skapat av: Äleby Gård

Tillagning (45 min )

  1. Fågeln skall vara mörad (läs mer > Så möras fågel), flådd och passad (läs mer > Så ansas fågel). Skär ut bröstfiléerna.
  2. Tillbehör: Förbered tillbehör enligt eget önskemål, förslagsvis ugnsstekta rotsaker eller broccoli, syltad paprika eller svartvinbärsgelé.
  3. Förvärm ugnen på 150°C. 
  4. Bryn: Salta och peppra andbrösten. Hetta upp stekpanna med lite olja/smör. Bryn brösten runt om.
  5. Ugnslaga: Lägg i ugnsform med skinnet uppåt med stektermometer instucken och folie över. Låt köttemperaturen gå upp till 57°C. Det tar cirka 15 minuter. Ta ut och täck med folie igen.
  6. Sås: Skär äpplen i klyftor. Låt äppelklyftorna och katrinplommon puttra i lite vatten och en buljongtärning så att frukten blir mjuk. Häll över skyn i en ny kastrull. Mosa ner fruktköttet till kastrullen genom en sil.
  7. Tillsätt steksky, vispgrädde och madeira. Rör ner majsstärkelse uppvispat med lite kallt vatten. Låt såsen få ett uppkok. Smaksätt därefter såsen med salt, peppar, gelé och eventuellt lite mer madeira.

Kockens kommentar

Vildfågel skall vara genomstekt men inte mer. Är resultatet torrt kan det bero på för lång tillagningstid. Är det både torrt och segt beror det snarare på att råvaran inte hanterats på rätt sätt och/eller att det är en gammal fågel. Läs mer > Så möras fågel.

Fler recept inom Vild sjöfågel

Liknande recept som Andbröst med madeirasås