Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 215

Kcal / portion: 597

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2387 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 15%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Vildandbröst utan skinn 6.0 styck 31%
Smör till stekning 2.0 msk 8%
Sås
Äpple utan skal 1.0 styck 3%
Katrinplommon 10.0 styck 11%
Köttbuljongtärning 1.0 styck 1%
Vatten 1.0 dl 0%
Vispgrädde 3.0 dl 45%
Madeira 1.0 msk 1%
Vinbärsgelé 1.0 msk 2%
Steksky 0%
Kockskolan:
Så möras vildfågel > Äts ej
Så ansas fågel > Äts ej
Så tillagas sjöfågel > Äts ej
Tillagningstider fågel > Äts ej
Skapat av: Äleby Gård
Tillagning (45 min )
- Fågeln skall vara mörad (läs mer > Så möras fågel), flådd och passad (läs mer > Så ansas fågel). Skär ut bröstfiléerna.
- Tillbehör: Förbered tillbehör enligt eget önskemål, förslagsvis ugnsstekta rotsaker eller broccoli, syltad paprika eller svartvinbärsgelé.
- Förvärm ugnen på 150°C.
- Bryn: Salta och peppra andbrösten. Hetta upp stekpanna med lite olja/smör. Bryn brösten runt om.
- Ugnslaga: Lägg i ugnsform med skinnet uppåt med stektermometer instucken och folie över. Låt köttemperaturen gå upp till 57°C. Det tar cirka 15 minuter. Ta ut och täck med folie igen.
- Sås: Skär äpplen i klyftor. Låt äppelklyftorna och katrinplommon puttra i lite vatten och en buljongtärning så att frukten blir mjuk. Häll över skyn i en ny kastrull. Mosa ner fruktköttet till kastrullen genom en sil.
- Tillsätt steksky, vispgrädde och madeira. Rör ner majsstärkelse uppvispat med lite kallt vatten. Låt såsen få ett uppkok. Smaksätt därefter såsen med salt, peppar, gelé och eventuellt lite mer madeira.
Kockens kommentar
Vildfågel skall vara genomstekt men inte mer. Är resultatet torrt kan det bero på för lång tillagningstid. Är det både torrt och segt beror det snarare på att råvaran inte hanterats på rätt sätt och/eller att det är en gammal fågel. Läs mer > Så möras fågel.Fler recept inom Vild sjöfågel
Liknande recept som Andbröst med madeirasås
-
Andbröst med madeirasås
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Vildand i gräddsås med potatisplättar
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Vinägerstekt vildand med krämig dinkel
Tid: 50 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Vildand med polenta, choklad och äpple
Tid: 40 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Rökt vildand med råstekt potatis
Tid: 30 min (+ 75 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Saxhytte