Daimglass

Daimglass

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Botten:

 

 

 

Äggvita

4.0 

styck

Sötmandelkärna

100.0 

gram

Florsocker

100.0 

gram

 

Glass:

 

 

 

Äggula

4.0 

styck

Strösocker

1.0 

dl

Vispgrädde

4.0 

dl

Vaniljsocker

2.0 

tsk

Daim konfekt }

2.0 

bitar

 

Kockskolan:

 

Så tilllagas glass >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 368

Kcal / portion: 863

GBR (GI) / port: 4

Recept: 3451 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 26%

Kolhydrater: 28%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 235 gram)

Ingredienser

Visa:
Botten: 

Äggvita 4.0 styck 2%

Sötmandelkärna 100.0 gram 18%

Florsocker 100.0 gram 12%

 

Glass: 

Äggula 4.0 styck 6%

Strösocker 1.0 dl 11%

Vispgrädde 4.0 dl 42%

Vaniljsocker 2.0 tsk 1%

Daim konfekt } 2.0 bitar 9%

 

Kockskolan:

Så tilllagas glass > %

Skapat av: Matidag

Tillagning

  1. Ugn 160°C. Mal mandeln eller hasselnötter. Vispa äggvitorna till hårt skum.
  2. Blanda äggvitorna med den malda mandeln och florsocker. Häll i en form med löstagbar kant och grädda i ca 30 minuter. Låt den kallna.
  3. Vispa äggulor och socker poröst. Vispa grädden. Blanda den vispade grädden med äggsmeten och tillsätt vaniljsocker och krossad daim.
  4. Häll glassmeten över nötbotten och ställ i frysen. Låt det bli riktigt fryst, låt gärna stå minst ett dygn.
  5. Tag fram ur frysen ca 20-30 minuter innan den ska ätas.

Fler recept inom Glassdessert ¤

Liknande recept som Daimglass