Köttfärsbiffar med grönmögelost

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Köttfärsbiffar med grönmögelost

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Nötfärs

700.0 

gram

Mjölk

2.0 

dl

Ströbröd

1.0 

dl

Ägg

2.0 

styck

Grönmögelost

200.0 

gram

Gul lök

1.0 

styck

Salt och vitpeppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatis

0.8 

kilo

Smör till stekning

2.0 

msk

Salt

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 210

Kcal / portion: 849

GBR (GI) / port: 5

Recept: 3396 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 13%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 405 gram)

Ingredienser

Visa:

Nötfärs 700.0 gram 38%

Mjölk 2.0 dl 4%

Ströbröd 1.0 dl 6%

Ägg 2.0 styck 4%

Grönmögelost 200.0 gram 25%

Gul lök 1.0 styck 2%

Salt och vitpeppar 0%

 

Tillbehör:

Potatis 0.8 kilo 16%

Smör till stekning 2.0 msk 6%

Salt 0%

Tillagning (40 min )

  1. Skala och småtärna potatis. Stek i smör på medelvärme cirka 15 minuter.

  2. Blanda mjölk och ströbröd. Tärna grönmögelost. Skala och finhacka lök.

  3. Blanda färs, ströbröd, ägg, lök, ost, salt och peppar. Forma till knubbiga biffar. Stek i smör på medelvärme cirka 5 minuter per sida.

  4. Servera biffar med potatis och en sallad.

Fler recept inom Matlåda

Liknande recept som Köttfärsbiffar med grönmögelost