Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 210

Kcal / portion: 849

GBR (GI) / port: 5
Recept: 3396 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 13%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Nötfärs 700.0 gram 38%
Mjölk 2.0 dl 4%
Ströbröd 1.0 dl 6%
Ägg 2.0 styck 4%
Grönmögelost 200.0 gram 25%
Gul lök 1.0 styck 2%
Tillbehör:
Potatis 0.8 kilo 16%
Smör till stekning 2.0 msk 6%
Salt 0%
Kock: Anna, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Skala och småtärna potatis. Stek i smör på medelvärme cirka 15 minuter.
- Blanda mjölk och ströbröd. Tärna grönmögelost. Skala och finhacka lök.
- Blanda färs, ströbröd, ägg, lök, ost, salt och peppar. Forma till knubbiga biffar. Stek i smör på medelvärme cirka 5 minuter per sida.
- Servera biffar med potatis och en sallad.
Fler recept inom Matlåda
Liknande recept som Köttfärsbiffar med grönmögelost
-
Cheddarpaj med broccoli och paprika
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Ugnsbakad falukorv med senapssås och tomatsallad
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Frasig köttfärspaj
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Mozzarella- och tomatfylld kycklingfilé
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Ciabatta med kyckling- och cashewröra
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Citrus- och kycklingsallad
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Lökpaj
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Italiensk tomat- och zucchinipaj
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Spenatlasagne
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Köttfärslimpa
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan