Risotto med lufttorkad skinka

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Risotto med lufttorkad skinka

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Arborioris

3.0 

dl

Gul lök

1.0 

styck

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Vitt vin

3.0 

dl

Vatten

1.0 

liter

Kycklingbuljongtärning

2.0 

styck

Smör normalsaltat

25.0 

gram

Parmesan

150.0 

gram

Olivolja

2.0 

msk

Salt och svartpeppar

 

 

 

Serranoskinka rökt

8.0 

skivor

Cocktailtomater

250.0 

gram

Persilja

1.0 

kruka

Olivolja

1.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 116

Kcal / portion: 611

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2446 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 5%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 529 gram)

Ingredienser

Visa:

Arborioris 3.0 dl 35%

Gul lök 1.0 styck 2%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Vitt vin 3.0 dl 8%

Vatten 1.0 liter 0%

Kycklingbuljongtärning 2.0 styck 2%

Smör normalsaltat 25.0 gram 7%

Parmesan 150.0 gram 22%

Olivolja 2.0 msk 9%

Salt och svartpeppar 0%

 

Serranoskinka rökt 8.0 skivor 10%

Cocktailtomater 250.0 gram 3%

Persilja 1.0 kruka 1%

Olivolja 1.0 msk 5%

Tillagning (45 min )

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Riv parmesan. Halvera tomater. Hacka persilja. Koka upp vatten med buljongtärningar.

  2. Hetta upp olivolja i en tjockbottnad kastrull. Fräs lök och vitlök på medelvärme utan att bränna. Tillsätt ris och fräs ett par minuter till. Tillsätt vitt vin och låt koka in under omrörning.

  3. Tillsätt den varma buljongen lite i taget. Rör hela tiden och låt buljongen koka in mellan varven.

  4. Tillsätt smör och parmesan. Rör tills krämig. Salta och peppra.

  5. Lägg upp risotto i skålar. Lägg över en hög tomater. Rulla skinkskivor och lägg på. Strö över persilja. Ringla över olivolja. Garnera eventuellt med några skivor parmesan.

Fler recept inom Matlåda

Liknande recept som Risotto med lufttorkad skinka