Hemgjorda lever och fläskfärsbiffar med kaprissås (LCHF-recept)

Hemgjorda lever och fläskfärsbiffar med kaprissås (LCHF-recept)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 5

Ungnötslever rå

400.0 

gram

Fläskfärs

400.0 

gram

Gul lök

1.0 

styck

Ägg

2.0 

styck

Ansjovis-/sardellfiléer

2.0 

styck

Grädde

1.5 

dl

Smör till stekning

4.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Gul lök hackad

1.0 

msk

Kapris

2.0 

msk

Grädde

2.0 

dl

Creme fraiche

1.0 

dl

 

Kockskolan:

 

Analys LCHF-metoden >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 274

Kcal / portion: 718

GBR (GI) / port: 0

Recept: 3592 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 24%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 262 gram)

Ingredienser

Visa:

Ungnötslever rå 400.0 gram 12%

Fläskfärs 400.0 gram 27%

Gul lök 1.0 styck 1%

Ägg 2.0 styck 3%

Ansjovis-/sardellfiléer 2.0 styck 1%

Grädde 1.5 dl 15%

Smör till stekning 4.0 msk 11%

Salt och peppar 0%

 

Gul lök hackad 1.0 msk 0%

Kapris 2.0 msk 0%

Grädde 2.0 dl 20%

Creme fraiche 1.0 dl 9%

 

Kockskolan:

Analys LCHF-metoden > Äts ej

Kock:

Tillagning

  1. Ta bort så mycket som möjligt av hinnan på lever. Dela i bitar. Lägg i matberedare med lök, ansjovis och ägg. Kör till finfördelat.
  2. Flytta till annan bunke. Rör ihop med färs och grädde. Salta och peppar försiktigt. Hetta upp en stekpanna med rikligt med smör. Klicka ut smeten i pannan. Stek hastigt på båda sidor.
  3. Finhacka lök. Bryn i efterfettet till fin färg med kapris. Slå i grädde. Koka ihop. Red med crème fraiche. Servera biffar och sås med stora kapris.

Kockens kommentar

Dietkokbokens kommentar: Mycket låg portionsvikt (halvportion), vilket är vanligt för LCHF-recept. Är det ingredienserna eller portionsvikten som har effekt på vikt? Läs mer > Analys LCHF-metoden.
L1

Fler recept inom Ej kategoriserade recept

Liknande recept som Hemgjorda lever och fläskfärsbiffar med kaprissås (LCHF-recept)