
Hemgjorda lever och fläskfärsbiffar med kaprissås (LCHF-recept)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 274

Kcal / portion: 718

GBR (GI) / port: 0
Recept: 3592 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 24%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Ungnötslever rå 400.0 gram 12%
Fläskfärs 400.0 gram 27%
Gul lök 1.0 styck 1%
Ägg 2.0 styck 3%
Ansjovis-/sardellfiléer 2.0 styck 1%
Grädde 1.5 dl 15%
Smör till stekning 4.0 msk 11%
Gul lök hackad 1.0 msk 0%
Kapris 2.0 msk 0%
Grädde 2.0 dl 20%
Creme fraiche 1.0 dl 9%
Kockskolan:
Analys LCHF-metoden > Äts ej
Tillagning
- Ta bort så mycket som möjligt av hinnan på lever. Dela i bitar. Lägg i matberedare med lök, ansjovis och ägg. Kör till finfördelat.
- Flytta till annan bunke. Rör ihop med färs och grädde. Salta och peppar försiktigt. Hetta upp en stekpanna med rikligt med smör. Klicka ut smeten i pannan. Stek hastigt på båda sidor.
- Finhacka lök. Bryn i efterfettet till fin färg med kapris. Slå i grädde. Koka ihop. Red med crème fraiche. Servera biffar och sås med stora kapris.
Kockens kommentar
Dietkokbokens kommentar: Mycket låg portionsvikt (halvportion), vilket är vanligt för LCHF-recept. Är det ingredienserna eller portionsvikten som har effekt på vikt? Läs mer > Analys LCHF-metoden.L1
Fler recept inom Ej kategoriserade recept
Liknande recept som Hemgjorda lever och fläskfärsbiffar med kaprissås (LCHF-recept)
-
Apelsinbakad lax och svart bönsallad med rosmarin och mandel
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare:
-
Bovetevåffla med grön grädde ¤
Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Cheesecakeglass ¤
Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Filodegspaket med kaneläpplen
Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Grekisk sallad för en
Receptgivare:
-
Glasstårta med choklad och jordgubbar
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare:
-
Grillad fisk med Uffes paprikasmörsås (LCHF-recept) ¤
Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Gunillas grönsaksgratäng
Receptgivare:
-
Gustafs Pasta
Receptgivare:
-
glasstårta med philadelfiaost
Receptgivare: