Salladscoupe (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Salladscoupe (förrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Tomater

8.0 

styck

Rödlök

1.0 

styck

Basilika

8.0 

kvistar

Parmesan

8.0 

skivor

Salt och peppar

 

 

 

Tillval:

 

Balsamvinäger röd }

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Simonsig Kaapse Vonkel

Mousserat torrt vin
Pris: 135 kr

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 36

Kcal / portion: 87

GBR (GI) / port: 1

Recept: 349 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 1%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 246 gram)

Ingredienser

Visa:

Tomater 8.0 styck 40%

Rödlök 1.0 styck 18%

Basilika 8.0 kvistar 1%

Parmesan 8.0 skivor 42%

Salt och peppar 0%

 

Tillval:

Balsamvinäger röd } 0%

Tillagning (10 min )

  1. Skala lök och skär i mindre bitar. Dela tomaterna i mindre bitar. Ta av basilikabladen och riv i mindre bitar. Hyvla parmesan.

  2. Blanda allt och servera i någon vacker portionsskål. Som tillval kan några droppar balsamsirap tillsättas.

Kockens kommentar

Coupe = kupolformad behållare av varierande storlekar och material.

Använd gärna tomater av olika färg och storlek. Servera gärna med en dressing.

PASSAR TILL

Enkel vinegrett

Fler recept inom Oxfilémeny

Liknande recept som Salladscoupe (förrätt)