Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 36

Kcal / portion: 87

GBR (GI) / port: 1
Recept: 349 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 1%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Tomater 8.0 styck 40%
Rödlök 1.0 styck 18%
Basilika 8.0 kvistar 1%
Parmesan 8.0 skivor 42%
Tillval:
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Skala lök och skär i mindre bitar. Dela tomaterna i mindre bitar. Ta av basilikabladen och riv i mindre bitar. Hyvla parmesan.
- Blanda allt och servera i någon vacker portionsskål. Som tillval kan några droppar balsamsirap tillsättas.
Kockens kommentar
Coupe = kupolformad behållare av varierande storlekar och material.
Använd gärna tomater av olika färg och storlek. Servera gärna med en dressing.
PASSAR TILL
Fler recept inom Oxfilémeny
Liknande recept som Salladscoupe (förrätt)
-
Salladscoupe (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Parmainlindad oxfilé i rödvinssås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bästa oxfilén till större sällskap
Tid: 10 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kvibille och pumpernickel med glöggelé
Tid: 10 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan