Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 156

Kcal / portion: 935

GBR (GI) / port: 5
Recept: 3740 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 9%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Oxfilé hel bit 700.0 gram 23%
Parmaskinka skivad 16.0 skivor 13%
Välj alla el. några av:
Gräslök finhackad 2.0 msk 0%
Persilja finhackad 2.0 msk 0%
Timjan färskhackad 1.0 msk 0%
Rosmarin färskhackad 1.0 msk 0%
Koriander färskhackad 0.5 msk 0%
Sås:
Rött vin 6.0 dl 12%
Strösocker 1.5 msk 2%
Matlagningssoja } 2.0 stänk 0%
Kalvfond koncentrerad 2.0 msk 1%
Smör normalsaltat 200.0 gram 39%
Tillbehör:
Potatis 0.8 kilo 14%
Grönsaker 200.0 gram 1%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 30 min )
- Sätt ugnen på 180°C.
- Putsa köttet rent från hinnor och senor. Oxfilén bör vara så jämntjock som möjligt. Parmaskivorna bör inte vara alltför tunna.
- Rulla köttet i torra kryddor (salt, peppar). Finhacka färska kryddor och blanda. Lägg ut skinkan och strö över kryddorna. Rulla in köttet i skinkan och bind ihop.
- Lägg köttet på galler med plåt under. Sätt i ugn i 15 minuter. Ta ut köttet och låt det vila i 15 minuter. Sätt tillbaka i ugnen i 20 minuter, tag ut och låt vila 15 minuter.
- Sås: Koka ner vin tills 2/3-delar återstår. Tillsätt socker, fond och soja. Småkoka i ett par minuter. Vispa ner smör klickvis. Tillsätt lite matlagningsmjöl om tjockare sås önskas. Låt småkoka i 3 minuter.
- Laga under tiden tillbehör.
Kockens kommentar
Bästa oxfilé: För att laga en perfekt oxfilé, bl.a. rekommenderat för större sällskap, klicka på receptalternativet bästa oxfilé i högerkolumnen.
Alternativ
Fler recept inom Oxfilémeny
Liknande recept som Parmainlindad oxfilé i rödvinssås
-
Salladscoupe (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Parmainlindad oxfilé i rödvinssås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bästa oxfilén till större sällskap
Tid: 10 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kvibille och pumpernickel med glöggelé
Tid: 10 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan