Parmainlindad oxfilé i rödvinssås

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Parmainlindad oxfilé i rödvinssås

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Oxfilé hel bit

700.0 

gram

Parmaskinka skivad

16.0 

skivor

Välj alla el. några av:

 

Gräslök finhackad

2.0 

msk

Persilja finhackad

2.0 

msk

Timjan färskhackad

1.0 

msk

Rosmarin färskhackad

1.0 

msk

Koriander färskhackad

0.5 

msk

Salt och peppar

 

 

Hushållssnöre

 

 

 

Sås:

 

Rött vin

6.0 

dl

Strösocker

1.5 

msk

Matlagningssoja }

2.0 

stänk

Kalvfond koncentrerad

2.0 

msk

Smör normalsaltat

200.0 

gram

Matlagningsmjöl

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatis

0.8 

kilo

Grönsaker

200.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Château de Valois

Kryddigt rött vin
Pris: 239 kr

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 156

Kcal / portion: 935

GBR (GI) / port: 5

Recept: 3740 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 9%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 601 gram)

Ingredienser

Visa:

Oxfilé hel bit 700.0 gram 23%

Parmaskinka skivad 16.0 skivor 13%

Välj alla el. några av: 

Gräslök finhackad 2.0 msk 0%

Persilja finhackad 2.0 msk 0%

Timjan färskhackad 1.0 msk 0%

Rosmarin färskhackad 1.0 msk 0%

Koriander färskhackad 0.5 msk 0%

Salt och peppar 0%

Hushållssnöre %

 

Sås:

Rött vin 6.0 dl 12%

Strösocker 1.5 msk 2%

Matlagningssoja } 2.0 stänk 0%

Kalvfond koncentrerad 2.0 msk 1%

Smör normalsaltat 200.0 gram 39%

Matlagningsmjöl 0%

 

Tillbehör:

Potatis 0.8 kilo 14%

Grönsaker 200.0 gram 1%

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Sätt ugnen på 180°C.

  2. Putsa köttet rent från hinnor och senor. Oxfilén bör vara så jämntjock som möjligt. Parmaskivorna bör inte vara alltför tunna.

  3. Rulla köttet i torra kryddor (salt, peppar). Finhacka färska kryddor och blanda. Lägg ut skinkan och strö över kryddorna. Rulla in köttet i skinkan och bind ihop.

  4. Lägg köttet på galler med plåt under. Sätt i ugn i 15 minuter. Ta ut köttet och låt det vila i 15 minuter. Sätt tillbaka i ugnen i 20 minuter, tag ut och låt vila 15 minuter.

  5. Sås: Koka ner vin tills 2/3-delar återstår. Tillsätt socker, fond och soja. Småkoka i ett par minuter. Vispa ner smör klickvis. Tillsätt lite matlagningsmjöl om tjockare sås önskas. Låt småkoka i 3 minuter.

  6. Laga under tiden tillbehör.

Kockens kommentar

Bästa oxfilé: För att laga en perfekt oxfilé, bl.a. rekommenderat för större sällskap, klicka på receptalternativet bästa oxfilé i högerkolumnen.

Alternativ

Råstekt tärningspotatis

Kokta grönsaker

Alt: Bästa oxfilé

Alt: Oxfilé med bearnaise

Fler recept inom Oxfilémeny

Liknande recept som Parmainlindad oxfilé i rödvinssås