Kalori- och GI:
    
                Kcal / 100 gram: 132
    
                Kcal / portion: 223
    
                GBR (GI) / port: 0
Recept: 893 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 17%
Fett: 7%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Kalvinnerfilé 450.0 gram 53%
Creme fraiche 6.0 msk 33%
Löjrom saltad 6.0 msk 11%
Gräslök 1.0 knippe 1%
Pepparrot nyriven 2.0 msk 2%
Svartpeppar 0%
Kock: Sanna, Täby Restaurangskola
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min + 8 tim )
- Dagen innan: Putsa kalvfilén fint. Forma till korta tjocka korvar med hjälp av plastfolie. Gör lufthål och spänn åt hårt. 
Lägg dom i frysen. - Serveringsdagen: Lägg créme fraiche och löjrom i varsin spritspåse. Hacka gräslöken och riv pepparroten. 
 - Tag ut köttet från frysen och skiva köttet i tunna skivor (helst med skärmaskin). 
Lägg ut de tunna köttskivorna på ett fat.
Salta, peppar och strö över pepparrot. - Spritsa créme fraiche i ett vackert mönster på kalven och lägg sedan löjrommen över. 
Strö över gräslöken och servera genast. 
Kockens kommentar
Fler recept inom Hummermeny
Liknande recept som Kalvcarpaccio med fraiche löjrom (förrätt)
- 
                
                  
                
                Kalvcarpaccio med fraiche löjrom (förrätt)
Tid: 15 min (+ 8 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sanna, Täby Restaurangskola
 - 
                
                  
                
                Hummer med ingefärssås
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Limeparfait med vaniljrabarber
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 
              
              
                
                    