Kalvcarpaccio med fraiche löjrom (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kalvcarpaccio med fraiche löjrom (förrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kalvinnerfilé

450.0 

gram

Creme fraiche

6.0 

msk

Löjrom saltad

6.0 

msk

Gräslök

1.0 

knippe

Pepparrot nyriven

2.0 

msk

Salt (havssalt)

 

 

Svartpeppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Bruno Paillard Première Cuvée

Torr vit champagne
Pris: 349 kr

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 132

Kcal / portion: 223

GBR (GI) / port: 0

Recept: 893 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 17%

Fett: 7%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 169 gram)

Ingredienser

Visa:

Kalvinnerfilé 450.0 gram 53%

Creme fraiche 6.0 msk 33%

Löjrom saltad 6.0 msk 11%

Gräslök 1.0 knippe 1%

Pepparrot nyriven 2.0 msk 2%

Salt (havssalt) 0%

Svartpeppar 0%

Tillagning (15 min + 8 tim )

  1. Dagen innan: Putsa kalvfilén fint. Forma till korta tjocka korvar med hjälp av plastfolie. Gör lufthål och spänn åt hårt.
    Lägg dom i frysen.

  2. Serveringsdagen: Lägg créme fraiche och löjrom i varsin spritspåse. Hacka gräslöken och riv pepparroten.

  3. Tag ut köttet från frysen och skiva köttet i tunna skivor (helst med skärmaskin).
    Lägg ut de tunna köttskivorna på ett fat.
    Salta, peppar och strö över pepparrot.

  4. Spritsa créme fraiche i ett vackert mönster på kalven och lägg sedan löjrommen över.
    Strö över gräslöken och servera genast.

Kockens kommentar

Fler recept inom Hummermeny

Liknande recept som Kalvcarpaccio med fraiche löjrom (förrätt)