Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 253

Kcal / portion: 250

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2497 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 17%
Kolhydrater: 20%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Äggula 4.0 styck 8%
Strösocker 1.0 dl 15%
Vispgrädde 4.0 dl 58%
Lime färskpressad 2.0 styck 1%
Rabarber späd primör 4.0 stjälkar 1%
Vitt vin (10%) 1.0 dl 3%
Vaniljstång 1.0 styck 0%
Kanelstång 5 cm 1.0 styck 0%
Hallonsaft (konc.) 1.0 dl 9%
Strösocker 2.0 msk 5%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min + 1 tim )
- Finriv grönt skal från limen.
- Vispa äggulor och socker luftigt. Tillsätt limeskal och juice från limen.
- Vispa tjock grädde i en ny bunke. Vänd försiktigt ner grädden i äggsmeten. Portionera ut smeten i portionsglas. Ställ in i frysen i cirka 1 timme.
- Ansa och skär rabarbern i bitar. Dela vaniljstången på längden.
- Lägg rabarbern i en kastrull. Tillsätt vin, socker, kanel och vaniljstång. Koka rabarbern mjuk, cirka 10 minuter.
- Sila av vätskan och smaka av med socker och hallonsaft. Ställ in i kylskåp.
- Ta ut parfaiten 15 minuter före servering. Häll på rabarbersåsen.
Fler recept inom Hummermeny
Liknande recept som Limeparfait med vaniljrabarber
-
Kalvcarpaccio med fraiche löjrom (förrätt)
Tid: 15 min (+ 8 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sanna, Täby Restaurangskola
-
Hummer med ingefärssås
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Limeparfait med vaniljrabarber
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan