Limeparfait med vaniljrabarber

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Limeparfait med vaniljrabarber

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 10

Äggula

4.0 

styck

Strösocker

1.0 

dl

Vispgrädde

4.0 

dl

Lime färskpressad

2.0 

styck

 

Rabarber späd primör

4.0 

stjälkar

Vitt vin (10%)

1.0 

dl

Vaniljstång

1.0 

styck

Kanelstång 5 cm

1.0 

styck

Hallonsaft (konc.)

1.0 

dl

Strösocker

2.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 253

Kcal / portion: 250

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2497 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 17%

Kolhydrater: 20%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 99 gram)

Ingredienser

Visa:

Äggula 4.0 styck 8%

Strösocker 1.0 dl 15%

Vispgrädde 4.0 dl 58%

Lime färskpressad 2.0 styck 1%

 

Rabarber späd primör 4.0 stjälkar 1%

Vitt vin (10%) 1.0 dl 3%

Vaniljstång 1.0 styck 0%

Kanelstång 5 cm 1.0 styck 0%

Hallonsaft (konc.) 1.0 dl 9%

Strösocker 2.0 msk 5%

Tillagning (30 min + 1 tim )

  1. Finriv grönt skal från limen.

  2. Vispa äggulor och socker luftigt. Tillsätt limeskal och juice från limen.

  3. Vispa tjock grädde i en ny bunke. Vänd försiktigt ner grädden i äggsmeten. Portionera ut smeten i portionsglas. Ställ in i frysen i cirka 1 timme.

  4. Ansa och skär rabarbern i bitar. Dela vaniljstången på längden.

  5. Lägg rabarbern i en kastrull. Tillsätt vin, socker, kanel och vaniljstång. Koka rabarbern mjuk, cirka 10 minuter.

  6. Sila av vätskan och smaka av med socker och hallonsaft. Ställ in i kylskåp.

  7. Ta ut parfaiten 15 minuter före servering. Häll på rabarbersåsen.

Fler recept inom Hummermeny

Liknande recept som Limeparfait med vaniljrabarber